Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grybautojas pats išminuotojams pristatė Girulių miške rastą sprogmenį

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kariai nustėro prie kareivinių vartų išvydę vyrą su sprogmeniu. Grybautojas jį rado miške ir pats nusprendė pristatyti išminuotojams.
Girulių miške rastas sprogmuo
Girulių miške rastas sprogmuo / Karių nuotr.

Kariai praneša, kad Klaipėdos rajono gyventojo radinys – 88 mm artilerijos sviedinys. Antrojo pasaulinio karo laikų vokiečių kariuomenės sprogmuo buvo su sprogdikliu. Sprogmenį perėmė ir vėliau Kairių poligone neutralizavo Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo kuopos kariai.

Išminuotojai primena, kad radus daiktą, panašų į sprogmenį, griežtai draudžiama jį liesti. Apie jį būtina pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112. 

Išminuotojai primena, kad radus daiktą, panašų į sprogmenį, griežtai draudžiama jį liesti. Apie jį būtina pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112. Sprogmens radimo vietą reikia pažymėti, kad ji būtų matoma aplinkiniams žmonėms ir taip juos įspėtų nuo gresiančio pavojaus. Esant galimybei, rekomenduojama radinį nufotografuoti – taip bus paprasčiau apibūdinti sprogmenį atvykusiai policijai bei nustatyti jo pavojingumo lygį.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione yra dislokuotas Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo skyrius, kuris visą parą reaguoja į Klaipėdos apskrityje gaunamus pranešimus apie rastus sprogmenis.

Per 2013 metus Klaipėdos apskrityje buvo neutralizuota net 450 sprogmenų, o vien per 2014 metus išminavimo skyriaus kariai jau reagavo daugiau nei į 200 iškvietimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius