Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gudri moteriškė Tauragnuose padėjo sulaikyti nevykėlį padegėją

Liepos 13 dienos vakarą Utenos rajone, Tauragnuose sudegė O.G. priklausantis tvartas ir apdegė daržinės siena ir durys, padaryta turtinė žala. Buvo įtarta, kad pastatai padegti, ir tai jau ne pirmas atvejis Tauragnų seniūnijoje, per paskutinius tris mėnesius. Tą patį vakarą įtariamas padegėjas buvo sulaikytas.
Kaune vyko konkursas „2009 metų geriausias Lietuvos viešosios policijos patrulis“, skirtas gerinti viešosios policijos patrulių profesinį ir fizinį pasirengimą
Asociatyvinė iliustracija: pareigūnų pratybų akimirka. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip penktadienį rašoma Policijos departamento išplatintame Utenos apskrities VPK pranešime, vakare bendruomenės narė J.G., važiuodama automobiliu, Tauragnuose pastebėjo rūkstančius dūmus iš šalia esančios sodybos, o netoliese pamatė neblaivų jaunuolį, kuris automobiliu buvo įvažiavęs į griovį. Jaunuolis paprašė J.G. padėti ištraukti automobilį, kad galėtų važiuoti toliau savo keliais. Nors buvo jau sutemę, pro J.G. akis nepraslydo, kad jaunuolis buvo ne tik neblaivus, bet ir apsvilusiais plaukais, drabužiai pradvokę dūmais.

Vasarą Tauragnų apylinkėse daug poilsiautojų, tad būtų visai nieko keisto, kad kažkas apsvilo plaukus, šašlykus bekepdamas, tačiau jaunuolio noras, kuo greičiau išvykti iš šios vietos, sukėlė įtarimų. J.G. dingtelėjo mintis, kad tai gali būti asmuo, kuris jau kuris laikas neduoda ramiai miegoti tauragiškiams ir padeginėja pastatus.

J.G. kartu buvusiam vyrui prisakiusi kaip galima ilgiau nukreipti jaunuolio dėmesį, skubiai paskambino apylinkės inspektoriui Egidijui Rožei. Šis apie gaisrą informavo Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus ir pasikvietė į pagalbą kolegas iš Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Bendromis piliečių, policijos ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų pastangomis girtas įtariamasis buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad tai V.L., gimęs 1991 m., registruotas Šiauliuose.

V.L. buvo nustatytas sunkus girtumas (2,32 promilės), jis buvo uždarytas į areštinę

Policijos pareigūnų apklausiamas V.L. ilgai spyriojosi, tačiau policijos pareigūnų kruopščiai surinktų įkalčių priremtas prisipažino įvykdęs dar keturis padegimus ir automobilio vagystę.

V.L. įteiktas pranešimas apie įtarimą, padarius nusikaltimus, numatytus Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. (sunaikinimas ar sugadinimas svetimo turto visuotinai pavojingu būdu arba išardant ar sugadinant įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikinimas ar sugadinimas didelės vertės svetimo turto ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčių vertybių – už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų) ir 178 str. 2 d. (atviras pagrobimas svetimo turto arba pagrobimas svetimo turto įsibrovus į patalpą, saugyklą ar saugomą teritoriją, arba viešoje vietoje pagrobimas svetimo turto iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) arba automobilio už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų). Įtariamasis sulaikytas dviems mėnesiams.

Utenos apskrities policijos komisariatas dėkoja pilietei J.G., padėjusiai sulaikyti įtariamąjį, ir ragina visus piliečius būti tokiais budriais, pilietiškais ir aktyviai prisidėti prie savo ir aplinkinių saugumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius