-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojų dėka Kauno rajone rasta beveik tona nelegalaus dyzelino

Vasario 13d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno r. PK) pareigūnai, tikrindami informaciją dėl nelegalaus dyzelino laikymo ir realizavimo, Kauno r., Domeikavos sen., Eigirgalos kaime atliko patikrinimą.
Rastas nelegalus dyzelinas
Rastas nelegalus dyzelinas / Kauno apskrities VPK nuotr.

Pastebėta, kad garažų masyve, kuriame laikomos sunkiasvorės transporto priemonės, sustoja pravažiuojantys vilkikai iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities. Minėtų vilkikų vairuotojai viename iš garažų išleidžia iš vilkikų turimą kurą už atlygį, o vėliau jį Lietuvos Respublikos pilietis (gimęs 1972 m.), gyvenantis tame pačiame garaže, perparduoda.

Patikrinimo metu garaže buvo rasta apie 1 000 l dyzelino, įranga kuro perpylimui ir pistoletas su žarnomis kuro išpilstymui į atvažiuojančias lengvąsias transporto priemones.

Pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal Lietuvos Respublikos nusižengimų kodekso 209 str. „Akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką“. Atsakomybė už šį nusižengimą užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki keturių tūkstančių trijų šimtų eurų.

Pareigūnai dėkoja už suteiktą anoniminę informaciją Kauno rajono, Domeikavos seniūnijos, gyventojams, kurie neabejingi daromiems tokio pobūdžio nusižengimams.

Kauno apskrities policijos pareigūnai primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti internetiniame puslapyje www.beseselio.lt, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius