Gyvos sekso prekės: į Vokietiją išvežtas lietuvaites pardavinėjo po 2 000 eurų

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį prostitucijos byloje. Nuteistiesiems Robertai Juciūtei, Vitalijui Budriui, Juliui Kaunui ir Romui Talmontui skirtos realios laisvės atėmimo bausmės. Tiesa, nuosprendis dar neįsiteisėjo.
Festivalio akimirka
Asociatyvinė iliustracija: erotikos festivalio akimirka / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį 21 metų Robertai Juciūtei ir 26 metų Vitalijui Budriui, kurie pripažinti kaltais įtraukus asmenis į prostituciją bei sąvadavus, organizavus, vadovavus asmenų prostitucijai ir turėjus iš to pajamų.

Teismas nustatė, kad R.Juciūtė veikdama bendrininkų grupe su V.Budriu, turėdami tikslą įtraukti asmenis į prostituciją, sąvadauti prostitucijai bei turėti iš to pajamų, iki 2009-09-22, tikslus laikas ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas, masinės informacijos priemonėse įdėjo skelbimus apie siūlomą gerai apmokamą darbą. Perskaičiusios minėtus skelbimus į R.Juciūtę kreipėsi moterys, kurias nuteistoji, pasinaudodama jų pažeidžiamumu, jaunu amžiumi, bloga materialine padėtimi, naivumu, pažadėdama gerai apmokamą darbą, įtraukė į prostituciją.

Po to, laikotarpiu nuo 2009 m. rugpjūčio mėnesio pradžios, tiksli data ikiteisminio tyrimo metu nenustatyta, iki 2009 m. spalio mėnesio nuteistieji R.Juciūtė ir V.Budrys, veikdami bendrininkų grupe, organizavo, vadovavo ir sąvadavo prostitucijai, pelnėsi iš į prostituciją įtrauktų nukentėjusiųjų, kurios teikė seksualines paslaugas, prostitucijos.

Grupuotės nariai dėjo skelbimus į laikraščius, kuriuose skelbė apie gerai apmokamą darbą.

Nuteistajai R.Juciūtei paskirta subendrinta 6 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, V.Budriui paskirta subendrinta 6 metų laisvės atėmimo bausmė.

Tuo pačiu nuosprendžiu nuteistas 30 metų Julius Kaunas ir 31 metų Romas Talmontas, kurie, kaip nustatė teismas, veikdami bendrininkų grupe, pasinaudodami asmenų pažeidžiamumu, verbavo moteris ir siekė, kad jos būtų įtrauktos į prostituciją ir būtų pelnomasi iš jų prostitucijos, bei gabeno asmenis jų sutikimu prostitucijai iš Lietuvos Respublikos.

Nustatyta, kad nuteistieji, pasinaudodami nukentėjusiųjų pažeidžiamumu dėl jauno amžiaus, blogos materialinės padėties (neturinčios darbo ir pajamų), turėdami tikslą įtraukti jas į prostituciją, kad būtų pelnomasi iš jų prostitucijos, bei išgabenti jas prostitucijai iš Lietuvos Respublikos ir jas parduoti, įkalbinėdami – siūlydami gerą uždarbį bei gyvenimo sąlygas, užverbavo nukentėjusiąsias dirbti prostitutėmis, kurias jų pačių sutikimu gabeno prostitucijai iš Lietuvos Respublikos į Vokietijos Federacinę Respubliką, kur buvo sutarę jas parduoti už 2 000 eurų (6 900 litų).

J.Kaunui paskirta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, R.Talmontui paskirta 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo, o nuteistiesiems – nuo jo nuorašo įteikimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Klaipėdos apygardos teismą, pažymima Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko patarėjos Viktorijos Churtinos trečiadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius