Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnų globos įstaigoje siautėjusį policininką nubaudė teismas

Vilnietis pareigūnas Egidijus Paulaitis išsisuko gaudamas švelnesnę nei numato įstatymas nuobaudą, tačiau vyrui vis dar gresia nemalonumai darbe: dėl jo vyksta du tarnybiniai patikrinimai.
E.Paulaitis buvo vienas iš tų pareigūnų, kurie pernai sausio 16-ąją gynė Seimą nuo riaušininkų.
E.Paulaitis (be ryškios liemenės) buvo vienas iš tų pareigūnų, kurie pernai sausio 16-ąją gynė Seimą nuo riaušininkų. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pernai per riaušes Seimą nuo įtūžusios tautos saugojęs, o šįmet vasario 14-ąją sostinės gyvūnų globos įstaigoje siautėjęs sostinės policininkas E.Paulaitis (gim.1969 m.) susilaukė bausmės.

Administracinio teisės pažeidimo (ATP) bylą dėl minėjo incidento išnagrinėjęs Vilniaus 1-asis apylinkės teismas skyrė E.Paulaičiui nuobaudą – įspėjimą.

Naujienų portalas 15min.lt pasakojo, kad Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos valdyboje specialistu dirbantis E.Paulaitis prisikiaulino per Įsimylėjėlių dieną, kai būdamas išgėręs apsilankė vadinamuosiuose gyvybės vagonėliuose.

Netrukus jį tramdyti ten atvykę patruliai savo paaiškinime teismui nurodė, jog „nuo Paulaičio sklido alkoholio kvapas“, o incidentas kilo, nes E.Paulaitis „norėjo savaitgaliui išsinuomoti šunį ir susibarė su administracija.“

Po konflikto, kurį paviešino naujienų portalas 15min.lt, pareigūnui buvo iškelta byla dėl nedidelio chuliganizmo.Už nedidelį chuliganizmą pareigūnui grėsė bauda iki 300 litų ar net areštas iki 30 parų, tačiau teismas skyrė E.Paulaičiui tik įspėjimą.

„Tai yra necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį, – užtraukia baudą nuo 100 iki 300 litų arba administracinį areštą iki 30 parų“, – rašoma ATP kodekse.

Tikino gėręs tik išvakarėse

Teisėjas Olegas Zaicevas, išnagrinėjęs Fabijoniškių nuovados pateiktą medžiagą, konstatavo, kad E.Paulaitis gyvybės vagonėliuose sukėlė konfliktą, necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo du savanorius, jiems grasino ir trukdė dirbti.

Pats E.Paulaitis posėdyje nedalyvavo, bet savo paaiškinime patvirtino, kad su gyvūnų globėjais kilo žodinis konfliktas.

„Susidoroti negrasinau, necenzūrinių žodžių nevartojau“, – tikino E.Paulaitis. Taip pat jis aiškino, jog konflikto dieną alkoholio negėrė. Pareigūnas prasitarė svaigalus vartojęs išvakarėse.

Teisėjas O.Zaicevas konstatavo, kad administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo iš esmės pripažįsta pažeidimą. Teismas atkreipė dėmesį, jog E.Paulaitis admintracine tvarka apskritai baudžiamas pirmą sykį. Sunkinančių aplinkybių šioje byloje nenustatyta, todėl teisėjas ryžosi skirti E.Paulaičiui švelnesnę nei numatyta kodekse bausmę – tik įspėjimą.

null/E.Paulautis į jo bylos nagrinėjimą teisme ankstų rytą neatvyko.
E.Paulautis į jo bylos nagrinėjimą teisme ankstų rytą neatvyko.

Ir protokolą E.Paulaičiui surašę kolegos, ir pats šios istorijos „herojus“ turi teisę skųsti šį teismo nutarimą .

Kuo baigsis tarnybiniai patikrinimai?

Kaip žinoma, netrukus po vasario 14-osios incidento šunų globos įstaigoje Vilniaus apskrities VPK pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Maža to, vasario paskutinį savaitgalį E.Paulaitis, kaip teigiama, vėl būdamas neblaivus, sostinės Žirmūnų rajone įsivėlė į konfliktą su kaimynais, kuriuos aptaškė per balas lekiantis automobilis. Portalo Delfi.lt žiniomis, mašiną vairavo pats E.Paulaitis, o po įvykio pareigūno organizme rasta apie 2 promiles alkoholio.

Dėl antrojo incidento Vilniaus apskrities VPK pradėtas dar vienas vidinis patikrinimas.

Paprastai tokiems tyrimams skiriamas mėnuo.

Kovo pabaigoje 15min.lt domėjosi jų baigtimi, tačiau VPK viešųjų ryšių tarnyba naujienų portalą informavo, jog nė vienas patikrinimas dar neužbaigtas. Tyrimus užbaigę pareigūnai informuos visuomenę apie rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius