Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 metų slapstymasis: „Hario Poterio“ knygose ir granito skulptūrose narkotikus į Naująją Zelandiją vežęs narkotikų baronas lietuvis Rokas Karpavičius bus įkalintas

Naujosios Zelandijos teismas pripažino, kad lietuvis Rokas Karpavičius į Naująją Zelandiją knygose ir skulptūrose įvežė didžiulius kiekius narkotikų. Dešimtmetį nuo pareigūnų slaptęsis narkotikų baronas bus įkalintas, rašo „The New Zealand Herald“.
Rokas Karpavičius
Rokas Karpavičius

Rokas Karpavičius, apkaltintas narkotikų platinimu, 1999 metais pabėgo iš Naujosios Zelandijos. Tik po dešimties metų – 2011 metais – vyras buvo sugautas Latvijoje.

„Herald“ pavyko išsiaiškinti, kad tą dešimtmetį, kai R.Karpavičius bėgo nuo Naujosios Zelandijos teisėsaugos, narkotikų platinimu jis buvo apkaltintas ir Ispanijoje, buvo ten suimtas, bet vėliau paleistas dėl įrodymų trūkumo.

Dėl R.Karpavičiaus nusikalstamos veiklos buvo vykdomi du tyrimai. R.Karpavičiui greičiausiai bus skirta dar viena įkalinimo bausmė, nes jis yra pripažintas kaltu dėl ekstazio įvežimo į Naująją Zelandiją granito skulptūrų viduje.

Ankstesniame teismo procese prisiekusieji negalėjo priimti sprendimo, nors R.Karpavičius „Hario Poterio“ knygoje į Naująją Zelandiją vežė LSD ir, manoma, išplovė apie 1 mln. dolerių. Tarptautinio narkotikų tinklo baronui buvo skirta 6 metų kalėjimo bausmė, nors jis ir buvo išteisintas dėl konspiracijos ir kitų su narkotikų platinimu susijusių kaltinimų.

Pirmą kartą R.Karpavičiumi Naujosios Zelandijos teisėsauga susidomėjo 1999 metais, kai įtarė jį platinus kokainą. Tada vyrui pavyko pabėgti

Prisiekusieji nebuvo informuoti, kad tai yra antrasis Naujosios Zelandijos teisėsaugos tyrimas dėl narkotikų platinimo, kurio centre yra lietuvių tautybės R.Karpavičius. Pirmą kartą R.Karpavičiumi Naujosios Zelandijos teisėsauga susidomėjo 1999 metais, kai įtarė jį platinus kokainą. Tada vyrui pavyko pabėgti. Jis tebuvo 21-erių. R.Karpavičius tuomet pabėgo iš Naujosios Zelandijos su padirbtu pasu.

Jo piršto antspaudų rasta ant „Hario Poterio“ knygų. Tos knygos buvo prikimštos LSD ir gabenamos iš Ispanijos į Oklandą. Naujosios Zelandijos teisėsauga taip pat klausėsi pokalbių tarp R.Karpavičiaus ir Ronaldo Browno, Naujosios Zelandijos nusikaltėlio.

R.Brownas buvo pogrindžio pasaulio krikštatėvis. Jis įkalintas 11 metų 2010 metais dėl narkotikų platinimo – jis platino ekstazį, metaamfetaminą, LSD, taip pat naudojosi padirbtu pasu ir išplovė apie 4 mln. dolerių.

Praėjusių metų pabaigoje du detektyvai iš Naujosios Zelandijos skrido į Latviją, kad atsivežtų R.Karpavičių į Naująją Zelandiją. Skrydis truko 30 valandų. R.Karpavičius, būdamas turtingas ir turėdamos įtakingų ryšių, buvo laikomas pavojingu keleiviu, todėl kelionė su juo į Naująją Zelandiją planuota itin kruopščiai, paliekant kuo mažiau progų jam pabėgti.

Teisme buvo pasakojama, kad Australijoje buvo pagautas granito skulptūrų krovinys su 28 kilogramais amfetamino. Krovinys valstybę pasiekė iš Lietuvos 2008 metais. Paaiškėjo, kad tokių krovinių būta mažiausiai 4 – dar vienas į Australiją ir du į Naująją Zelandiją. Visus konteinerius siuntė tas pats asmuo. Pinigų mulai siuntė milijonus dolerių tiek R.Brownui, tiek R.Karpavičiui. Jie naudojosi netikrais vardais. Vienas pinigus plovusių asmenų – Donatas Jukna – buvo pagautas Vokietijos pasienyje ir išvežtas į Naująją Zelandiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius