-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Daktaras pabėgo nuo pareigūnų

Kriminalinės policijos pareigūnai, narpliojantys prieš keliolika metų Kaune įvykdytas žmogžudystes, šiomis dienomis nusprendė smogti „daktarų“ gaujos veteranams. Tačiau 52 metų Henrikas Daktaras, pravarde Henytė, paskutinę akimirką netikėtai dingo.
H.Daktaras paspruko pareigūnams iš panosės
H.Daktaras paspruko pareigūnams iš panosės. / „Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu dešiniąja H.Daktaro ranka laikytas 50-metis Vidmantas Gudzinskas, pravarde Guzas, ir buvęs „daktarų“ gaujos smogikas Ramūnas Stanionis, pravarde Morda, atsidūrė už grotų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Teismas šiuos du kauniečius jau leido suimti trims mėnesiams.

Įtariamųjų sulaikymo operacijas Kriminalinės policijos biuro pareigūnai nutarė pradėti po kelerius metus trunkančio keliolikos žmogžudysčių, siejamų su „daktarų“ gauja, tyrimo. Šie ikiteisminiai tyrimai iš mirties taško pajudėjo maždaug prieš dvejus metus, kai pareigūnams sutiko liudyti kai kurie buvę nusikalstamo pasaulio šulai.

Ypač pasistūmėjo didelį atgarsį turėjusi 1996 metais įvykdyta verslininko Sigito Čiapo ir jo vairuotojo Vinco Varno žmogžudystė. Daug papildomų duomenų pareigūnams pavyko gauti ir dėl buvusio mafijos vadeivos Rimanto Ganusausko, pravarde Mongolas, bei kai kurių kitų nusikalstamo pasaulio atstovų nužudymo.

Maždaug prieš metus pradėjo aiškėti, kad kai kurias žmogžudystes galėjo užsakyti V.Gudzinskas. Tačiau pastaruoju metu dirbo ne tik kriminalistai, bet ir „daktarų“ žvalgyba. Šios grupuotės lyderiai kažkaip sužinojo, kad įtariamųjų ratas siaurėja ties V.Gudzinsku. Šis kelias užsienio kalbas mokantis ir intelektualiausiu „daktarų“ nariu laikomas kaunietis praėjusį pavasarį nutarė sprukti.

Įtariamasis nusprendė bėgti net iki galo nebaigęs vieno pelningo sandėrio su buvusiu Tauragės „švininių“ lyderiu Egidijumi Kura. V.Gudzinskas buvo už itin palankią kainą suradęs vieną didelį keliolikos milijonų litų vertės sklypą, kurį pasiūlė E.Kurai nupirkti, o vėliau perparduoti. Sandėris pavyko, tačiau E.Kura sumokėjo V.Gudzinskui tik apie 100 tūkstančių litų. Vis dėlto V.Gudzinskas nutarė sprukti net nelaukęs likusios savo dalies.

Kurį laiką gyvenęs užsienyje vyras prieš šventes nusprendė grįžti namo. Tačiau informacijos apie grįžimą turėjo ir pareigūnai. Nespėjęs pasidžiaugti šeimos židiniu V.Gudzinskas buvo sulaikytas.

Kai vieni teisėsaugos pareigūnai vežė sulaikytąjį į areštinę, kiti patraukė į netoliese esančius H.Daktaro namus – vadinamąjį Užliedžių dvarą. Tačiau nusikaltėlių šulo jau nebuvo. Manoma, kad Guzo kaimynai pirmieji įspėjo H.Daktarą apie kriminalistų operaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius