Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Daktaras toliau tikina, kad gali būti naudingas Lietuvai: „Galiu porą vaikų padaryt!“

Balandžio 1-osios teismo posėdyje Henytė, regis, visiškai nejuokaudamas reikalavo paleisti jį į laisvę. Šįkart H.Daktaras šį prašymą motyvavo ne tik noru dirbti ir nebūti našta Lietuvos mokesčių mokėtojams, bet ir troškimu pagerinti Lietuvos demografinę padėti.
Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dar, blogiausiu atveju, galiu porą vaikų padaryt!“ – penktadienį Lietuvos apeliaciniame teisme (LApT) pareiškė Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamas 53 metų H.Daktaras, vardindamas dalykus, kuo būdamas laisvėje gali būti naudingas Lietuvai.

Teismas sprendžia klausimą dėl Henytės suėmimo termino pratęsimo.

Be šios naujos minties apie savo šeimos gausinimą, 4-ių vaikų tėvas H.Daktaras teisme pakartojo visus senus argumentus: kad jo laikymas už grotų brangiai kainuoja Lietuvos mokesčių mokėtojams, ypatingai griežta jo apsauga sukelia daugybę rūpesčių pareigūnams, nelaisvėje jis negali dirbti ir mokėti mokesčių į valstybės biudžetą. Be to, Henytė siekia gelbėti ir savo šeimą, kurios turtas yra areštuotas, o didžiuliai mokesčiai žmoną Ramutę ir motiną Jadvygą jau baigia pasmaugti.

Penktadienį kalbėdamas teisme H.Daktaras vėl kartojo, kad baudžiamojoje byloje yra dar 15 kaltinamųjų, tačiau visi jie laisvėje, nes esą sudarė sandėrį su pareigūnais, duodami prieš jį parodymus.

Henytė vėl piktinosi ir tuo, kaip jis vaizduojamas viešumoje.

„Visuomenei ir visai Lietuvai tapau reklaminiu veidu!“ – H.Daktaras piktinosi neseniai per televiziją rodyta laida, kurioje „kažkoks pusprotis užmušė žmoną“, o šis įvykis buvo susietas su Henyte ir jo šeima. Kauniečiui nepatinka ir tai, jog apie jį yra išleista knyga, o jos autorius „darosi didžiulį pelną.

„Kaip jiems visiems gerai. Visi manimi naudojasi“, – teismo posėdyje apmaudą liejo H.Daktaras.

Henytė prisiminė ir laikus, kai būdavo laisvėje. Jis guodėsi, kad vos tik Kaune kažkas atsitikdavo – tuoj jį kviesdavo pasiaiškinti į policiją.

„Tik į Laisvės alėją išeinu pasivaikščioti – komisaras mane jau kviečia! Sako, kad jam iš Vilniaus skambino, kodėl Daktaras dar nesėdi“, – tuo, koks sukurtas jo įvaizdis, piktinosi Kauno šešėlinio pasaulio buvusiu lyderiu laikomas vyriškis.

H.Daktaras su advokatu LApT skundžia vasario 28 dienos Klaipėdos apygardos teismo nutartį, pagal kurią griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo, terminas jam pratęstas dar trims mėnesiams. „Henrikas Daktaras tapo vos ne vieša asmenybe. Gatvėje jis visada bus matomas. Nei pasislėpti, nei kažkur pabėgti jis neturi galimybių. Geriau, kad jis dirbtų, būtų matomas ir pats važinėtų į teismą“, – tikino Henytės gynėjas.

Savo ruožtu bylą kuruojantis prokuroras Zdislavas Tuliševskis įsitikinęs, kad skundžiama uostamiesčio teisėjų nutartis yra pagrįsta ir teisėta, o kaltinamojo ir jo advokato skundas – atmestinas. „Būdamas laisvėje Henrikas Daktaras gali pasislėpti nuo teismo ir sutrukdyti bylos nagrinėjimui“, – šį ir daugelį kitų daug sykių girdėtų argumentų, kodėl Henytės negalima paleisti, penktadienį sakė Z.Tuliševskis.

Apeliacinis teismas verdiktą dėl H.Daktaro skundo žada paskelbti kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius