Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Heroino platinimo byloje – tuzinas teisiamų vyrų ir viena moteris

Vilniaus apygardos teismas pradeda nagrinėti naują baudžiamąją bylą dėl nusikalstamo susivienijimo ir narkotinių medžiagų platinimo. Teismo suole sėdi 13 kaltinamųjų (tarp jų viena moteris), šešiems asmenims taikomas suėmimas.
Šešis suimtuosius į posėdį atvežė ir jo metu saugojo net 17 konvojaus pareigūnų. Kaltinamieji slėpė veidus ir neigė kaltę.
Šešis suimtuosius į posėdį atvežė ir jo metu saugojo net 17 konvojaus pareigūnų. Kaltinamieji slėpė veidus ir neigė kaltę. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį nuo ryto teismas sostinėje po maždaug pusmečio tąsymo pagaliau pradėjo nagrinėti naują didelės apimties bylą dėl heroino platinimo.

Kaltinamųjų suole kartu su vienintele moterimi – Gene Širiajeva – įsitaisė iš viso 13 asmenų: Romanas Širiajevas, Marius Balsevičius, Artūras Klimantavičius, Artūras Semionovas, Ruslanas Mikilevičius, Aleksandras Mikilevičius, Vytautas Svitojus, Igoris Gontaras, Vitoldas Ananka, Aurelijus Vaskanas, Aleksandras Gaidukevičius ir Židrūnas Alekna.

Šešiems asmenims teisminio tyrimo metu yra taikoma griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Šiuos šešis suimtuosius į posėdį atvežė ir jo metu saugojo net 17 konvojaus pareigūnų.

Nusikalstamo susivienijimo, Vilniaus apskrityje veikusiu 2010–2011 metais, subūrimu kaltinami Romanas Širiajevas ir Marius Balsevičius.

Kiti teisiamieji, prokuratūros žiniomis, atliko kitas, mažiau reikšmingas funkcijas.

Susivienijimo nariai buvo pasidaliję vaidmenis: vieni kvaišalus tiekė, kiti prekiavo, treti rinko pinigus.

Daugiausiai heroinu, o kažkiek ir metamfetaminu buvo prekiaujama Vilniuje.

Gauja stengėsi laikytis konspiracijos, tačiau nevengė naudotis ir mobiliaisiais telefonais. Ryšio priemones su SIM kortelėmis susivienijo nariams dalijo organizatoriai.

Ketvirtadienį vos prasidėjus posėdžiui kaltinamosios G.Širiajevos advokatė pareiškė, kad surašytas kaltinamasis aktas turi esminių trūkumų, todėl turi būti grąžintas į prokuratūrą.

„Kaltinamasis aktas nėra suformuluotas aiškiai ir tinkamai“, – pareiškė advokatė.

Teisininkė kartojo, kad iš dokumento turinio turi būti aišku, kuo grindžiamas kaltinamasis aktas. Antraip labai apsunkinama galimybė gintis ir apskritai tinkamai išnagrinėti bylą. Tačiau teisėjų kolegija, kurią sudaro Jurgita Mačionytė (pranešėja), Artūras Šumskas ir Stasys Lemežis, šias pretenzijas atmetė, prokuratūros pateiktus duomenis teismas visapusiškai įvertins bylos nagrinėjimo metu.

Beje, šią baudžiamąją bylą dėl jos sudėtingumo ir apimties kuruoja iškart du Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Tik vienas iš kaltinamųjų – Aleksandras Mikilevičius – visiškai pripažino kaltę. Dauguma kitų, tarp jų ir vadeivomis laikomi R.Širiajevas su M.Balsevičiumi, kaltinimus kategoriškai neigė. Kaltinamieji sutiko duoti teismui parodymus, tačiau tik proceso pabaigoje.

Bylos nagrinėjime paskelbta savaitės pertrauka, į kitą posėdį kviečiami keturi liudytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius