Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 10 /10:28

A.Kandroto-Celofano išgabenti į įkalinimo įstaigą atvykę pareigūnai įlipo pro balkoną ir jį išvežė

Ketvirtadienio rytą Kauno rajone, Kulautuvoje, pasirodė pareigūnai, pasirengę Antaną Kandrotą-Celofaną išvežti į įkalinimo įstaigą. Antradienį vyras buvo pripažintas kaltu dėl finansinių aferų, teismas jam skyrė beveik dvejų metų laisvės atėmimo bausmę. A.Kandrotas iš pradžių pareigūnų neįsileido, bet šie įlipo pro balkoną, pateko į butą ir išvedė antrankiais surakintą A.Kandrotą.
A.Kandroto sulaikymas
A.Kandroto sulaikymas / Vaizdo įrašo stop kadras

Policijos pareigūnai prie A.Kandroto namo atvyko ne vieni – į pagalbą buvo pakviesti ir ugniagesiai. A.Kandroto teigimu, pareigūnai atvyko per anksti, jis nespėjo pavalgyti ir atsisveikinti su šeima, todėl šiems neatidarė durų.

Ugniagesiai pakėlė autokopėčias, galimai pasirengę lipti per balkoną, tačiau pats nuteistasis skubėti nesiruošė. Galiausiai pareigūnai ir ugniagesiai įlipo į balkoną ir pateko į A.Kandroto butą, nes šio draugas išsigando, kad jie išlauš duris. A.Kandrotas vis tiek nenorėjo išeiti, reikalavo jam leisti pavalgyti, atsisveikinti su vaikais.

Pasak Kauno apskrities VPK atstovės Odetos Vaitkevičienės, pareigūnai prie A.Kandroto namų atvyko apie 9 val. Tačiau jam neatidarius durų į pagalbą teko kviesti ugniagesius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė šią informaciją patvirtino, ugniagesiai gavo iškvietimą dėl pagalbos policijos pareigūnams.

Nors žmona buvo paruošusi ir sudėjusi A.Kandroto daiktus, galiausiai į namus įėję ir pastarąjį surakinę pareigūnai jam krepšių pasiimti neleido. O.Vaitkevičienė patikino, kad nuteistojo prašymas vis dėlto patenkintas bus – vietoje liko dar vienas pareigūnų ekipažas, kuris surinks suimtojo daiktus.

A.Kandrotas vežamas į Kauno tardymo izoliatorių.

A.Kandrotas-Celofanas kalėjime turės praleisti 1 metus ir 9 mėnesius.

2021 m. vasarį Kauno apygardos teismas Kauno rajono gyventoją A.Kandrotą ir kaunietį Paulių Boreiką pripažino kaltais dėl dar 2017 metais vykdytų finansinių nusikaltimų. Byla buvo iškelta dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir turto iššvaistymo, konkrečiai A.Kandrotas nubaustas kaip šių veikų vykdytojo padėjėjas. Bylos duomenimis, nuteistieji pasisavino per 90 tūkst. eurų, kartu buvo nuslėpta apie 22 tūkst. eurų mokesčių valstybei.

A.Kandrotas skundė šį sprendimą, tačiau trečiadienį Apeliacinis teismas priėmė galutinį verdiktą, kuris įsiteisėjo iškart.

A.Kandrotas, visuomenėje žinomas Celofano pravarde, šioje byloje įvardijamas kaip nusikaltimus įvykdyti padėjęs asmuo. Nauju nuosprendžiu jam panaikintas bausmės vykdymo atidėjimas.

Teismas atsižvelgė, kad atidėjus bausmę už ankstesnį nusikaltimą A.Kandrotas padarė naują nusikaltimą.

A.Kandrotui laisvės atėmimo bausmė subendrinta su anksčiau paskelbtu Alytaus teismo nuosprendžiu. Kaunietis iš viso turės kalėti 1 metus ir 9 mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius