Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į egzekuciją per „Sel“ koncertą Klaipėdoje patekę vilniečiai siekia kompensacijos už patirtą šoką

Praėjo daugiau nei dveji metai po grandiozinio „Sel“ koncerto, kai apsvaigę klaipėdiečiai surengė egzekuciją vienam iš renginio organizatorių. Būrys už tvoros koncertą stebėjusių grupės gerbėjų apspardė vairuotoją, išgąsdino automobilyje sėdėjusias merginas, smarkiai apgadino BMW. Dabar teismo prašoma iš nukentėjusiųjų ne tik priteisti patirtą žalą, bet ir sumokėti moralinę kompensaciją.
Po dviejų metų teisme atsidūrę kaltinamieji jau nebuvo tokie drąsūs – moterys dangstė veidus popieriumi, o vyrai buvo nekalbūs.
Po dviejų metų teisme atsidūrę kaltinamieji jau nebuvo tokie drąsūs – moterys dangstė veidus popieriumi, o vyrai buvo nekalbūs. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Incidentas Klaipėdos vasaros estradoje kilo 2014-ųjų liepos 6-ąją. Dar nepasibaigus tūkstantinę minią pritraukusiam grupės „Sel“ koncertui iš parko išvažiuoti su trimis merginomis pabandė Garis Serbulia. Prie koncerto organizavimo prisidėjęs vyras tikino žinojęs, kad gali būti spūstis, todėl pajudėjo šiek tiek anksčiau. Tačiau kelią jam pastojo būrys įkaušusių grupės gerbėjų. Už estrados tvoros koncerto klausęsi klaipėdiečiai nepraleido BMW, iškoneveikė vairuotoją, jį apspardė, smarkiai apgadino automobilį.

Visą situaciją užfiksavo automobilyje įrengtas videoregistratorius.

Garis Serbul
Garis Serbul

G.Serbulis pasakojo, kad po išgąstį sukėlusios situacijos laukė dar didesnis šokas policijoje. Iš pradžių vyras pats buvo apkaltintas sukėlęs eismo įvykį, partrenkęs žmogų.

Tik pačiam pradėjus rinkti įrodymus pavyko įtikinti, kad auka buvęs jis, o ne stipriai apsvaigusi kompanija.

„Aštuonis asmenis atpažinti padėjo žmonės, pamatę išplatintą vaizdo medžiagą. Pats komisariate atpažinau septynis. Vienas, kaip vėliau paaiškėjo, serga psichine liga, yra nepakaltinamas. Du slapstosi užsienyje. Todėl teisiamųjų suole atsidūrė tik keturi iš kompanijos. Jie apkaltinti padarę viešosios tvarkos pažeidimą. Tačiau aš su tuo nesutinku. Visa laimė, kad buvau blaivus, o juk galėjo taip primušti, kad būčiau likęs neįgalus, arba net užmušti galėjo“, - teigė G.Serbulis.

Beveik po dvejų metų byla pasiekė teismą. Tačiau išsamiai jos nagrinėti ir vėl nepavyko.

VIDEO: Po SEL koncerto užpultas BMW automobilis

Teisiamųjų suole atsidūrė du vaikinai ir dvi, neseniai vaikų susilaukusios, jaunos moterys. Jos tikino prašiusios nemokamo advokato, tačiau šis taip ir nepasirodė.

G.Serbulis, dėl apgadinto automobilio patyręs 6 tūkst. eurų žalą, taip pat siekia, kad būtų kompensuota ir moralinė žala. Vyras siekia iš kaltinamųjų prisiteisti 10 tūkst. eurų. Dar po 5 tūkst. eurų siekia ir dvi su juo kartu važiavusios merginos. Šios tikina patyrusios išgąstį ir šoką, kai sužvėrėjusi kompanija nereagavo į prašymus pasitraukti.

Byla toliau nagrinėjama bus rugsėjį.

G.Serbul nuotr./Po incidento su įkaušusia kompanija Gario Serbul mašina buvo gerokai apgadinta.
G.Serbul nuotr./Po incidento su įkaušusia kompanija Gario Serbulio mašina buvo gerokai apgadinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius