-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į gaisrą Katinų kaime atvykę ugniagesiai pusvalandį bejėgiškai žiūrėjo į degantį namą

Šeštadienį vakare Panevėžio rajone, Katinų kaime kilo gaisras. Jo metu visiškai sudegė gyvenamasis namas. Vietos gyventojai pasipiktino ugniagesių darbu, kurie kone puse valandos galėjo tik stebėti, kaip dega pastatas, nes automobilis su vandeniu įklimpo šalia vandens telkinio.
Gaisras Katinų kaime
Gaisras Katinų kaime / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Apie gaisrą ugniagesiams pranešė kaimynystėje gyvenanti moteris. Į įvykio vietą buvo išsiųsti net keli ugniagesių automobiliai iš skirtingų vietų – Raguvos, Ramygalos, Vadoklių ir Panevėžio miesto.

Kol gelbėtojai skubėjo į įvykio vietą, kaimynai ir degančio namo gyventojai spėjo iš namų į lauką išnešti kelis dujų balionus, šiek tiek buitinės technikos. Tačiau liepsnos plito žaibiškai ir žmonės buvo priversti apleisti patalpas bei stebėti, kaip plinta ugnis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Gaisras Katinų kaime
Tomo Markelevičiaus nuotr./Gaisras Katinų kaime

Atvykus pirmosioms pajėgoms namas jau degė atvira liepsna. Pastatą pradėta gesinti, tačiau gelbėtojų turimas vanduo greitai baigėsi.

Ugniagesiai papildyti vandens atsargas nuskubėjo į greta esantį tvenkinį, tačiau ten jų automobilis įklimpo pažliugusioje pievoje. Prie degančio namo likę ugniagesiai, neturėdami vandens, galėjo tik bejėgiškai stebėti, kaip liepsnoja pastatas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Gaisras Katinų kaime
Tomo Markelevičiaus nuotr./Gaisras Katinų kaime

Galiausiai po pusvalandžio gaisro gesinimas buvo pratęstas, tačiau pastatą liepsnos sunaikino visiškai. Įvykio vietoje susirinkę gyventojai neslėpė pykčio dėl ugniagesių darbo, tačiau atsirado ir tokių žmonių, kurie siūlė ugniagesiams pagalbą ir konstruktyvius sprendimus.

Į gaisrą iš Panevėžio iš paskos ugniagesių atskubėjęs panevėžietis Vygantas Šilys išgirdo, kad kažkas netoliese turi traktorių, kuriuo būtų galima ištempti įklimpusį gelbėtojų automobilį.

VIDEO: Gaisras Katinų kaime

Tik vėliau paaiškėjo, kad minėtas traktorius priklauso degančio namo savininkui ir yra kiek atokiau esančiame angare.

Kažką reikėjo daryti, nes stovėti ir žiūrėti kaip dega namas tai irgi ne variantas

Tiesa, pats savininkas buvo vartojęs alkoholio, todėl prie vairo sėsti nerizikavo. Vairuoti traktorių pasisiūlė reikiamą kategoriją turintis panevėžietis, kuris ištempė vieną, o vėliau ir kitą ugniagesių mašiną.

„Atvažiavau į įvykį, pasiėmiau net nežinau kieno traktorių. Nuvažiavau ištraukti gaisrinių, nes buvo įklimpusios. Tiek ir prisidėjau. Kažką reikėjo daryti, nes stovėti ir žiūrėti, kaip dega namas – irgi ne variantas“, – sakė Vygantas Šilys.

Gaisro gesinimo operacijai vadovavęs ugniagesys Egidijus Vyšniauskas teigė, kad šio įvykio metu gelbėtojai susidūrė su daug sunkumų. Pirmasis jų – atoki vietovė, iki kurios visoms artimiausioms pajėgoms yra ne menkas atstumas.

Kai pirmai mašinai baigėsi vanduo, jie nuvažiavo pasipildyti, įklimpo ir užtvėrė kelią kitoms mašinoms

„Pirmas dalykas yra tai, kad Katinų kaimas yra toli nuo visų komandų. Kitas dalykas buvo sudėtingas vandens paėmimas. Kai pirmai mašinai baigėsi vanduo, jie nuvažiavo pasipildyti, įklimpo ir užtvėrė kelią kitoms mašinoms. Gesinimas užtruko.

Aišku, žmonės buvo pikti, bet ne visi tik rėkia. Kiti ir prisideda. Šaunu, kad yra tokių žmonių kaip mums padėjęs vaikinas“, – apie gaisrą ir pagalbą iš šalies sakė operacijų vadovas Egidijus Vyšniauskas.

Tiesa, tai ne vienintelės problemos, su kuriomis susidūrė ugniagesiai Katinų kaime. Vienam gelbėtojui prireikė medikų pagalbos, kai jis sudužusio stiklo šuke persipjovė ranką. Jį medikai išvežė į ligoninę. Gelbėtojo delną teko siūti.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Gaisras Katinų kaime
Tomo Markelevičiaus nuotr./Gaisras Katinų kaime

Namo savininkas patikino, kad pastatas, kuriame jis gyveno kartu su savo mama, buvo draustas. Jis teigė, kad gaisras kilo antrame aukšte, kuris priklauso jo broliui, gyvenančiam užsienyje.

Lemtingą vakarą antrame aukšte lankėsi ir, namo šeimininko teigimu, židinį užsikūrė nuolat čia negyvenanti brolio dukra, kuri vėliau trumpam įšvyko iš namų, veikiausiai be priežiūros palikusi ugnį. Savininko manymu, iššokusi žarija ir galėjo sukelti visą turtą sunaikinusį gaisrą. Tikslios nelaimės priežastys paaiškės po tyrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius