-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 23 /12:56

Į Garliavą pasiimti dukters atvyko Laimutė Stankūnaitė

Penktadienį, apie 10 val., į Klonio gatvę Garliavoje, lydima apsaugos darbuotojų, atvyko Laimutė Stankūnaitė, bandanti susigrąžinti savo dukrą. Šią savaitę tai jau ketvirtas jos vizitas, siekiant susitikti su 8 metų mergaite. Vaikas gyvena laikinosios globėjos, velionio Drąsiaus Kedžio sesers Neringos Venckienės namuose.
L.Stankūnaitė
L.Stankūnaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį, po ilgokos pertraukos, L.Stankūnaitė su velionio D.Kedžio dukra bendravo ilgiau nei valandą, nors ir skundėsi, kad, kaip visada, jai bandė trukdyti D. Kedžio artimieji. Pastarieji neigia kaip nors trukdantys dukros ir motinos bendravimui. Jų teigimu, pati mergaitė nerodo noro matytis su mama, išvykti su ja iš Venckų namų.

Pirmadienį ir trečiadienį L.Stankūnaitės susitikimai su vaiku truko labai trumpai, nes nepavyko įkalbėti mergaitės išvykti iš namų pabendrauti į neutralią vietą, kaip pageidavo motina.

Garliavoje penktadienį nuo ankstaus ryto būriuojasi kelios dešimtys žmonių, pasiryžusių neatiduoti mergaitės motinai. Jaučiasi įtampa, visi nusiteikę ryžtingai. Socialiniuose tinkluose žmonės raginami susitelkti, atvykti į Klonio gatvę.

Leido paimti vaiką prievarta

15min.lt primena, kad kovo 22 d. Kėdainių teismas išdavė leidimą antstolei Sonatai Vaicekauskienei prievarta paimti vaiką iš Neringos Venckienės namų. Antstolė S.Vaicekauskienė siekia įvykdyti teismo sprendimą ir 8 metų mergaitę grąžinti mamai.

Kaip pranešė Kėdainių rajono apylinkės teismas, antstolės prašymas patenkintas iš dalies, leidimas paimti vaiką prievarta, t.y. pašalinant kliūtis, duotas, teismo nutartis neskundžiama. Teismas konstatavo, jog paimant vaiką iš teisėjos N.Venckienės namų jų negina teisėjos imunitetas.

Antstolei vykdant Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo dalį dėl vaiko perdavimo jos motinai, teismas leido veiksmus atlikti ir ne darbo dienomis, tačiau prašymas leisti vykdymo veiksmus vykdyti nakties metu atmestas.

Sužinojusi apie šį teismo sprendimą, L.Stankūnaitė savo tinklalapyje rašė esanti pakylėta: „Ką tik sužinojau, kad Kėdainių teismas leido paimti mano vaiką iš N.Venckienės namų. Jaučiuosi pakylėta. Tai iš tiesų šauni naujiena, tikiuosi, jog ši istorija pagaliau baigsis ir aš galėsiu gyventi su savo dukrele. Tai, kas vyko iki šiol, – protu nesuvokiama. Teisėja Neringa Venckiene nevykdė teismo sprendimo, prisidengdavo tuo, jog neva vaikas pats nenori kelti kojos iš namų.“

S.Vaicekauskienė neatskleidžia, ar jau turi numačiusi veiksmų planą.

PAPILDYTA 10.38 val.: Mergaitę, kuri kieme važinėjosi dviračiu, L.Stankūnaitė su Vaiko teisių darbuotojomis nusivedė į šalia Venckų esančius Kedžių namus. Anstolė S.Vaicekauskienė, kuriai pavesta įvykdyti teismo sprendimą grąžinti mergaitę motinai, kol kas nėra atvykusi.

PAPILDYTA 11.01 val.: Į Klonio gatvę atvyko Kauno policijos Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis, lydintis antstolę S.Vaicekauskienę, kuri turėtų įteikti dokumentą, kokį – nepaaiškino. Mergaitės laikinosios globėjos Neringos Venckienės namuose nėra.

Pranešama, kad bloga pasidarė D.Kedžio motinai Laimutei Kedienei. Jai kviečiama greitoji medicinos pagalba.

PAPILDYTA 11.20 val.: Atvykę medikai užėjo į Kedžių namus, juose užtruko labai neilgai. Išėję situacijos nekomentavo ir greitai išvyko. Pasinaudoję situacija, Klonio gatvėje susirinkę žmonės įėjo į kiemą.  Jie nerimauja, kad S. Vaicekauskienė gali bandyti šiandien išvežti mergaitę ir ją perduoti motinai. Nerimą dar labiau sustiprino į Klonio gatvę atvažiavę apie 10 policijos ekipažų. Iš jų išlipę pareigūnai apsupo namą, kad į juos niekas negalėtų patekti. Klonio gatvė užblokuota.

PAPILDYTA 11.34 val.: Girdisi vaiko klyksmas, jį pareigūnai bando išvesti į lauką. Atmosfera įkaitusi. Žmonės bandė patekti į namo vidų, tačiau policininkai jų neįleido. Mergaitė rėkia, kad nenori niekur važiuoti, susirinkusi minia prašo pareigūnų nevesti jos niekur, tačiau policininkai teigia tik vykdantys teismo sprendimą.

Apie situaciją sužinoję žmonės sėda į automobilius ir važiuoja į Klonio gatvę sutrukdyti išvežti mergaitę.

PAPILDYTA 11.50 val.: Sugrįžo greitosios medicinos pagalbos automobilis. Laukiama iš darbo atvykstančios teisėjos N.Venckienės.

PAPILDYTA 11.53 val.: Iš Kedžių namų išėjo antstolė S.Vaicekauskienė. Mergaitės paimti nepavyko, nes esą neleido seneliai, tačiau antstolė teigia, kad teismo sprendimas bus vykdomas. Skelbiama, kad namų viduje įvyko susistumdymas. A.Skučienei praskelta lūpa.

PAPILDYTA 12.01val.: Iš namo išvesta L.Stankūnaitė. Ji pasodinta į apsaugos automobilį.

PAPILDYTA 12.12 val.: Į namus grįžusi N. Venckienė pareiškė, kad vaikas yra sumuštas. Tą patį paliudijo ir prie žmonių priėjusi A.Skučienė, ji sakė, kad vyksta tikras karas. Namo viduje įvyko susistumdymas, kai L.Stankūnaitė esą griebė dukrai už rankos ir norėjo jėga ištempti ją iš namų.

„Antstolė taip pat įsijungė į smurtą prieš vaiką. Puoliau saugoti mergaitę, už tai vaiką saugoję apsauginiai kirto man į veidą. Ant grindų voliojosi mergaitė, klykė, mamą vadino negražiais žodžiais. Vaikų teisių apsaugos darbuotojos gynė mergaitę, jei ne jos, mergaitė būtų išvežta. Antstolė gąsdino Vaiko teisių darbuotoją, kad ir jai bus blogai. Kreipsiuosi į policiją. 14 val. atvažiuos medikai, apžiūrės mergaitę“, – sakė A. Skučienė. Teigiama, kad nuo apsaugos darbuotojų kliuvo ir vaikui. Esą jie panaudojo gumines lazdas.

Iš Klonio gatvės išvyko ir dalis policijos pareigūnų, pamažu skirstosi žmonės.

PAPILDYTA 12.28 val.: L. Stankūnaitę apsaugos darbuotojai vėl atvedė į Kedžių namus. Ji sugrįžo su savo advokatu Gintaru Černiausku. Namuose tvyro didelė įtampa. L.Stankūnaitė Kedžių namuose pabuvo labai trumpai ir grįžo atgal į automobilį. Advokatas liko namų viduje.

PAPILDYTA 12.42 val.: L.Stankūnaitė išvažiavo. Netrukus išvyko ir jos advokatas. Tiesiog ore tvyrojusi didelė įtampa atslūgo. Žmonės džiaugiasi, kad dar kartą „pavyko apginti nuo nusikaltėlių mergaitę“. Jie tikisi, kad šios dienos įvykių pakako įsitikinti, kad teismo sprendimo grąžinti vaiką motinai nepavyks įgyvendinti.

PAPILDYTA 13.38 val.: Policijos pareigūnai neigia viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad šiandien Garliavoje, prieš mergaitę ar kitus asmenis buvo naudota jėga, guminės lazdos ar kitokia prievarta. Plačiau situaciją žada pakomentuoti spaudos konferencijoje.

VIDEO: Garliavoje įtempta drama dėl Drąsiaus Kedžio dukros, girdimas mergaitės klyksmas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius