-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į griovį įlėkęs įtariamas kontrabandininkas bandė atsikratyti rūkalų

Šalčininkų rajone Varėnos pasieniečių persekiojamo Vilniaus rajono gyventojo automobilis įlėkė į griovį. Įtariama, kad vyras spruko, nes gabeno kontrabandines cigaretes.
Cigaretės Nemuno pakrantėje
Cigaretės sniege / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad penktadienį VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio ir Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai kelyje Šalčininkai–Jašiūnai–Vilnius patikrinti stabdė automobilį Volvo S60.

Jo vairuotojas nepakluso ir padidinęs greitį nuvažiavo Jašiūnų gyvenvietės link. VSAT pareigūnai tarnybiniu visureigiu pradėjo jį persekioti. Netrukus Jašiūnų prieigose pasieniečiai aptiko į griovį įlėkusį Volvo S60, ten pat buvo ir vairuotojas. Pasieniečiai sulaikė šį 46-erių Vilniaus rajono gyventoją.

Automobilyje jokių įtartinų daiktų nebuvo, tačiau VSAT pareigūnai šalia aptiko įtartinų žmogaus pėdsakų. Panaudoję tarnybinį šunį pasieniečiai čia pat, apie 20 metrų nuo automobilio, aptiko sniege paslėptų cigarečių. Iš viso čia buvo 2 tūkst. 200 pakelių cigarečių ,,Minsk City“ ir ,,Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Varėnos pasieniečiai neabejoja, kad automobilio nesuvaldęs vyras taip paskubomis siekė atsikratyti rūkalų kontrabandos.

Dėl akcizinių preikių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Vilniaus rajono gyventojui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir 2003 m. laidos automobilio konfiskavimas. Šią bylą nagrinės Šalčininkų rajono apylinkės teismas.

Dar viena administracinė byla Vilniaus rajono gyventojui pradėta už nepaklusimą VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti automobilį. Už tai jam gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų.

Bėglys po apklausos paleistas, jam įteiktas šaukimas atvykti į kitą apklausą.

Cigaretės saugomos VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardoje, automobilis – Purvėnų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius