Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į kanapių kontrabandos kelionę vilnietis paėmė ir žmoną su vaiku

Pareigūnai užkirto narkotinių medžiagų tiekimo kanalą. „Renault“ automobilio slėptuvėje rasta 70 000 eurų vertės kanapių. Keliaudamas iš Ispanijos, vilnietis kaip priedangą vežėsi ir žmoną su vaiku, tačiau pareigūnų nepergudravo.
Sulaikyti narkotikai
Sulaikyti narkotikai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai per itin trumpą laiką trūkusio tyrimo š. m. sausio mėnesį sulaikė asmenį, organizavusį bei vykdžiusį narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių kontrabandą iš Ispanijos Karalystės į Lietuvos Respubliką.

Tik surinkus pakankamai duomenų apie asmens daromas labai sunkias nusikalstamas veikas, buvo nuspręsta realizuoti turimą informaciją ir galutiniame kelionės taške ‒ Vilniuje ‒ sulaikyti labai didelio masto narkotinių medžiagų kanapių ir jų dalių (marihuanos) kontrabandą.

Sulaikytas V.M. vairuojamas automobilis „Renault“ kirto kelių Europos Sąjungos valstybių sienas, ir, tų šalių pareigūnams nesukėlęs įtarimų, kadangi gerai konspiruota veikla vyko maskuojant ją šeimynine poilsine kelione ‒ prisidengiant kartu važiavusia žmona bei mažamečiu vaiku. Į tokius keliautojus pareigūnai nesutelkia dėmesio kaip į galimą nusikalstamą veiką vykdančius asmenis.

VIDEO: Kanapių kontrabanda iš Ispanijos

Nuodugniai tikrinant sulaikytą automobilį, aptikta tikslingai įrengta slėptuvė, iš kurios pareigūnai išėmė daugiau nei 6 kg paslėptų kanapių, kurios, turimais duomenimis, galėjo būti skirtos Lietuvos rinkai, o tęsiant neatidėliotinus ikiteisminio tyrimo veiksmus ir atliekant kratą įtariamojo bute, rasta dar ir šaudmenų. Sulaikyto narkotinių medžiagų kiekio kaina Lietuvos nelegalioje rinkoje galėtų siekti apie 70 000 eurų.

Sulaikytajam V.M. teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę ‒ suėmimą.

Ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų kontrabandos (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str. 3 d.), neteisėto disponavimo šaudmenimis (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 253 str. 1 d.) ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.) kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Įtariamajam pareiškus įtarimus šių nusikalstamų veikų padarymu ir laikinai apribojus nuosavybės teises į automobilį bei užkirtus narkotinių medžiagų tiekimo kanalą, tyrimas perduotas teisminiam nagrinėjimui į Vilniaus apygardos teismą.

Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, pardavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai ir toliau skirs didelį dėmesį kovai su neteisėta narkotinių medžiagų apyvarta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius