-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į karinį dalinį atneštas dar vienas sprogmuo, kariškiai žmonių prašo nežaisti su likimu

Trečiadienį Lietuvos kariškiams atneštas dar vienas sprogmuo. Neprisistatęs vyras sakė, kad sprogmenį rado savo darže. Tai jau antras toks atvejis šią savaitę. Kariškiai Lietuvos žmonių prašo nežaisti su likimu ir radus sprogmenis jokiu būdu jų neliesti.
Kariškiams atneštas sprogmuo
Kariškiams atneštas sprogmuo / Karaliaus Mindaugo mechanizuotojo pėstininkų bataliono nuotr.

Kaip informuoja Lietuvos kariuomenė, trečiadienį neprisistatęs asmuo į Lietuvos kariuomenės Karaliaus Mindaugo mechanizuotojo pėstininkų bataliono (Pajuostis, Panevėžio r.) praleidžiamąjį punktą atnešė sprogmenį. Vyras teigė sprogmenį radęs pats, dirbdamas darže.

Apie įvykį tarnybą vykdę kariai nedelsdami pranešė policijai ir išminuotojams, imtasi visų saugumo priemonių. Sprogmenį apžiūrėję Mindaugo batalionui priskirti išminuotojai nustatė, kad tai - 45-47 mm artilerijos sviedinys. Išminuotojai sprogmenį išsivežė į netoliese esančią sprogmenų naikinimo aikštelę, kur sėkmingai jį neutralizavo.

Kariuomenės išminuotojai dar kartą ragina gyventojus radus sprogmenį elgtis atsakingiau - jo nejudinti, neliesti ir jokiu būdu neardyti. Radę į sprogmenį panašų daiktą, gyventojai prašomi vietą pažymėti, įspėti aplinkinius ir paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 bei pranešti tikslią sprogmens radimo vietą. Operatyviai atvykę kariai išminuotojai sprogmenį saugiai išsiveš arba sunaikins vietoje.

Šį pirmadienį sprogmuo kariškiams buvo atneštas ir Alytuje. Tąkart vyriškis į karinį dalinį atnešė Antrojo pasaulinio karo laikų 45 mm artilerijos šaudmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius