Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į laisvę paleistam įtariamajam narkotikų byloje Jonui Dačkai skirtas namų areštas

Vilniaus apygardos teismo skyrė namų areštą Jonui Dačkai, kuris teisiamas narkotikų platintojų byloje ir už grotų laukdamas nuosprendžio praleido puspenktų metų. Nuosprendis byloje nepaskelbtas iki šiol. J.Dačka 2009 metų gruodį buvo sulaikytas įtariant labai sunkiais nusikaltimais ir 4 metus ir 6 mėnesius laikytas suimtas. Liepos 31 dienos Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi J.Dačkai buvo panaikintas suėmimas.
Teismo salėje
Asociatyvinė iliustracija: teismo salėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak ketvirtadienį paviešinto Vilniaus apygardos teismo pranešimo, prokuroras teismo prašė skirti kaltinamajam namų areštą, tuo metu J.Dačka nesutiko su prokuroro siūlyta kardomosios priemonės rūšimi ir prašė neskirti jam namų arešto.

Teismas, atsižvelgdamas į J.Dačkai inkriminuojamas nusikalstamas veikas, skyrė kaltinamajam kardomąją priemonę – namų areštą 3 mėnesiams, įpareigojant kaltinamąjį būti namuose nuo 22 val. iki 7 val. ryto. J.Dačka taip pat įpareigotas nesusitikinėti, nebendrauti ir neieškoti ryšių su tam tikrais asmenimis.

Posėdžio metu J.Dačka įspėtas – jei pažeis namų arešto sąlygas, jam gali būti dar kartą paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Nutartis per septynias dienas nuo jos priėmimo dienos gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Vilniaus apygardos teismą.

J.Dačkos ir dar 26 grupuotės narių baudžiamoji byla Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama nuo 2010-ųjų metų gruodžio. Vasarį pasikeitė teisėjų kolegija, todėl teismas buvo priverstas daugiau kaip 86 tomuose surašytus nusikaltimus aiškintis iš naujo.

Vilniaus apygardos teismo nagrinėjamoje byloje vienos didžiausių sostinėje veikusių narkotikų prekeivių gaujos nariai kaltinami, kad dalyvaudami nusikalstamo susivienijimo veikloje, išplatino ne mažiau kaip 63 kilogramus amfetamino ir metamfetamino, apie 10 kilogramų kanapių ir jų dalių, apie kilogramą kokaino, maždaug 400 gramų heroino ir per 13 tūkst. psichotropinio poveikio tablečių.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai sostinėje aptiko patalpas, kuriose veikė šio nusikalstamo susivienijimo laboratorija – čia gamintas amfetaminas. Per kratas rasta 15 įvairių kalibrų ir kategorijų šaunamųjų ginklų, priklausiusių nusikalstamo susivienijimo nariams, taip pat apie 120 šovinių.

Visiems kaltinamiesiems inkriminuojamas dalyvavimas nusikalstamame susivienijime ir narkotikų platinimas, jiems gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 20 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius