Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą neįleistas radioaktvyvus pjuvenų briketų krovinys

Druskininkų pasieniečiai į Lietuvą neįleido ukrainiečio vairuojamo vilkiko, kuriuo iš Baltarusijos buvo gabenamas padidintą radiacijos foną skleidžiantis pjuvenų briketų krovinys.
Vilkikas
Vilkikas. / VSAT nuotr.

Sekmadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai Raigardo punkte patikrino iš Baltarusijos atvykusį vilkiką „DAF“ su priekaba. Transporto priemone su baltarusiškais numeriais buvo gabenamas pjuvenų briketų krovinys. Siuntėjas – viena Baltarusijos įmonė.

Vilkikui su priekaba įvažiuojant į pasienio kontrolės punkto teritoriją, suveikė čia sumontuota VSAT stacionari jonizuojančiosios spinduliuotės matavimo įranga. Ji parodė normą viršijantį radiacijos foną.

Sunkiasvorę transporto priemonę vairavęs 50 metų ukrainietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus automobilio ir asmens dokumentus.

Vilkiką ir jo priekabą pasieniečiai pakartotinai patikrino nešiojamaisiais jonizuojančiosios spinduliuotės matavimo prietaisais.

Nustatyta, kad baltarusiškas krovinys – pjuvenų briketai – įvairiose vietose skleidė nuo 18 iki 40 mikrorentgenų radiacinį foną. Leidžiama norma yra 20 mikrorentgenų.

Apie įtartiną krovinį Druskininkų užkardos pasieniečiai informavo Radiacinės saugos centro darbuotojus. Nuspręsta neleisti vilkikui vykti per Lietuvos teritoriją.

Ukrainietis, stebėjęs transporto priemonės radiacijos lygio matavimus, sutiko su VSAT prietaisų parodymais. Užsienietis visiškai ramiai reagavo, kai pasieniečiai jam pranešė, jog į Lietuvą automobiliui nebus leista įvažiuoti.

Tą pačią dieną vilkikas su priekaba grąžintas į Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius