-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą neįleisti šeši kazachai ir du rusai

Kenos užkardos pasieniečiai pirmadienį Lietuvą neįleido šešių kazachų, kurie, kaip paaiškėjo vėliau, ketino vykti į Ispaniją. Dar du rusai tą pačią dieną neįleisti iš Kaliningrado srities, nes neturėjo dokumentų, pateisinančių buvimo Lietuvoje tikslą ir sąlygas.
Kena
Kena / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį naktį VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai patikrino Kenos geležinkelio stotyje sustojusio traukinio Mogiliovas – Vilnius keleivių dokumentus.

Patikros metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į grupelę Kazachstano piliečių. Trys vyrai, dvi moterys ir vaikas turėjo tvarkingus dokumentus, kuriuose buvo Šengeno vizos.

Pasieniečiai vizų išdavimo aplinkybes patikrino turimose duomenų bazėse ir netrukus išsiaiškino, kad jos gautus pateikus tikrovės neatitinkančių duomenų.

Paaiškėjo, kad kazachai, pateikdami duomenis Šengeno vizoms gauti, nurodė, jog galutinis jų kelionės tikslas yra Lietuva, kur jie neva ketino aplankyti čia gyvenančius pažįstamus. Tačiau nė vienas užsienietis nesugebėjo įvardinti, kur tiksliai jie ketina apsistoti ir pas ką vyksta. Apklausos metu nustatyta, kad kazachai Lietuvoje būti neketino ir planavo nuvykti į Ispaniją.

Lietuvos pasieniečiai išaiškino užsieniečiams neįleidimo priežastis ir tą pačią dieną traukiniu Mogiliovas – Vilnius išsiuntė juos į atgal Baltarusiją.

Dar dviejų Rusijos piliečių į Lietuvą pirmadienį neįleido VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pareigūnai, dirbantys Ramoniškių kontrolės punkte pasienyje su Rusija.

28-erių ir 51-erių rusai iš Kaliningrado srities į Lietuvą važiavo vilkikais be priekabų. Dokumentų kontrolės metu pasieniečiai nustatė, kad jie neturi dokumentų, pateisinančių buvimo Lietuvoje tikslą ir sąlygas. Tai buvo priežastis abiejų rusų vairuotojų neįleisti į šalį, todėl užsieniečiams teko grįžti į Kaliningrado sritį.

Iš viso šiemet pasieniečiai dėl įvairių priežasčių į Lietuvą neįleido 517 užsieniečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius