Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą neteisėtai bandę pakliūti gruzinai atsidūrė už grotų

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai bandžiusius patekti du gruzinus. Jie uždaryti į areštinę, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Pasieniečiai sulaikė policijos ieškomą druskininkietį
Asociatyvi iliustracija / VSAT nuotr.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Žvėryno kaimo ribose vaizdo stebėjimo kameromis užfiksavo du įtartinus asmenis. VSAT pareigūnai iškart organizavo jų paiešką, kuriame dalyvavo ir kinologas su tarnybiniu šunimi.

Apie 800 metrų nuo sienos su Baltarusija buvo sulaikyti du vyrai. Paaiškėjo, kad tai - 37-erių ir 41-erių Gruzijos piliečiai. Jie turėjo savo šalies pasus, kuriuose nebuvo Šengeno vizų, suteikinačių teisę legaliai patekti į bendrijos erdvę. Patikrinę sienos prieigas pasieniečiai nustatė, kad migrantai neteisėtai į Lietuvą pateko iš Baltarusijos.

Abu užsieniečiai po apklausos uždaryti į areštinę. Įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėję Varėnos rinktinės pasieniečiai.

Pastaruoju metu migrantų iš Gruzijos, per Lietuvą nelegaliai bandančių patekti į Vakarų Europą, skaičius smarkiai sumažėjo. Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 16 tokių Gruzijos piliečių. 2012 m. pasieniečiams įkliuvo 299 gruzinai, 2013 m. - 173, 2014 m. - 172, pernai - 96.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius