-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Lietuvą pajuokauti ėjęs medkirtys po teismo perduotas Baltarusijai

Pasieniečių sulaikytas iš kaimyninės šalies neteisėtai atėjęs medkirtys trečiadienį perduotas Baltarusijai. Šalčininkų rajono apylinkės teismas už neteisėtą valstybės sienos perėjimą jam skyrė 520 litų baudą. Iš pradžių užsienietis apsimetinėjo nežinojęs, kad Lietuva su Baltarusija turi sieną, bet vėliau savo kaltę pripažino.
Baltarusijos pasienis
Baltarusijos pasienis / VSAT nuotr.

Baltarusį pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pasieniečiai sulaikė pasienyje su Baltarusija ties Šalčininkų rajono Šadžiūnų kaimu. Iš miško Baltarusijos pusėje pasirodęs vyras pasieniečių akivaizdoje perėjo sienos liniją tarp į abi puses matomų ženklų ir įžengė į Lietuvą.

VSAT pareigūnai jokių dokumentų neturėjusį pažeidėją iškart sulaikė. Pirminės apklausos metu vyras apsimetė pirmą kartą sužinojęs, kad Lietuva su Baltarusija turi sieną. Pamatęs Lietuvos pasieniečius, jis esą panoro su jais pabendrauti ir pasišnekučiuoti, todėl ir atėjęs pas pareigūnus į svečius.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pažeidėją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad tai – 29-erių Gardino srities gyventojas. Įtariamasis savo kaltę pripažino ir nurodė, kad pirmadienį jis kirto medžius prie pat valstybės sienos. Dirbdamas už 2–3 metrų nuo sienos, jis matė ir Lietuvos valstybės sienos ženklus.

Tyrimo metu baltarusis prisipažino, kad pamatęs Lietuvos pasieniečius nusprendė „juokais pereiti sieną“.

Ikiteisminio tyrimo metu pažeidėjas jau aiškino žinojęs, kad valstybės sienos kirsti bet kur negalima. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Trečiadienį Šalčininkų rajono apylinkės teismas baltarusį pripažino kaltu dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir paskyrė jam 4 MGL, tai yra 520 litų, baudą.

Remiantis Baudžiamojo kodekso 66 str. dėl kardomojo kalinimo įskaitymo į paskirtą bausmę, teismas nusprendė, kad Baltarusijos pilietis pilnai atliko bausmę. Mat viena kardomojo kalinimo (suėmimo) diena prilyginama 2 MGL dydžio baudai.

Baltarusis buvo paleistas teismo posėdžių salėje.

Migracijos departamento sprendimu vykdydami jo išsiuntimo iš Lietuvos procedūrą Lietuvos pasieniečiai vyrą Šalčininkų kontrolės punkte trečiadienį popiet perdavė Baltarusijos pareigūnams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius