Į Lietuvą pėsčiomis atkeliavusio Rusijos piliečio „kišenpinigiai“ – 140 000 litų

Muitinės pareigūnai Rusijos piliečio kišenėse aptiko 140 tūkst. Lt kontrabandą. Pinigai buvo sudėti į maišelius 200 litų banknotais. Rusas negalėjo paaiškinti, kodėl nedeklaravo į Lietuvą įsinešamų pinigų.
Sulaikyta grynųjų pinigų kontrabanda
Sulaikyta grynųjų pinigų kontrabanda / MKT nuotr.

Pirmadienį, gruodžio 1-ąją, muitinės pareigūnai Kybartų kelio poste sulaikė didelę grynųjų pinigų kontrabandą. Nedeklaruotus pinigus pareigūnai aptiko į Lietuvą pėsčiomis ėjusio Rusijos piliečio striukės vidinėse kišenėse.

Apie 13 val. dienos į Kybartų kelio postą iš Rusijos Kaliningrado srities atėjęs Rusijos pilietis E. G. sakėsi vykstąs į Lietuvą ir muitininkams teigė deklaruotinų daiktų neturįs. Tačiau pareigūnai detaliai patikrino minėtą asmenį ir jo striukės vidinėse kišenėse rado 140 tūkst. Lt grynųjų pinigų kontrabandą. Pinigai buvo sudėti į maišelius 200 litų banknotais.

Muitininkams rusas teigė deklaruotinų daiktų neturįs.

Pareigūnai sulaikė tiek pinigus, tiek minėtą pilietį, kuris negalėjo paaiškinti, kodėl nedeklaravo į Lietuvą įsinešamų pinigų.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos (pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 dalį). Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko antradienį paviešintame pranešime.

Muitinės pareigūnai dar kartą primena, kad kiekvienas fizinis asmuo, atvykstantis į Europos Sąjungą ar išvykstantis iš jos ir gabenantis ne mažesnę kaip 10 000 eurų pinigų sumą grynaisiais (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinėje.

Gabenami grynieji pinigai raštu deklaruojami Lietuvos Respublikos pasienio kontrolės punktuose veikiančiose muitinės įstaigose užpildant Grynųjų pinigų deklaraciją, kuri turi būti pateikiama muitinį tikrinimą atliekančiam muitinės pareigūnui.

MKT nuotr./Sulaikyta grynųjų pinigų kontrabanda
MKT nuotr./Sulaikyta grynųjų pinigų kontrabanda

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius