Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Masčio ežerą nugarmėjo prabangi „Audi A6“

Penktadienio vakarą Telšiuose į Masčio ežerą įskriejo apynaujis automobilis „Audi A6“. 31 metų vairuotojas spėjo laiku išsiropšti iš skęstančios mašinos. Nelaimė įvyko apie pusę aštuonių vakaro, gelbėjimo darbai truko maždaug tris valandas. Iš vandens ištraukus automobilį susirinkusi minia negailėjo aplodismentų.
Nelaimė Telšiuose
Nelaimė Telšiuose / Giedros Akavickienės nuotr.

Išsiropštė per langą

Atostogų į Telšius iš Vokietijos grįžęs telšiškis papasakojo prieplaukoje turėjęs susitikti su žmogumi. Atvažiavęs prie ežero sumaišė pedalus – vietoj stabdžio paspaudė greitį. 2012 metų laidos „Audi A6“ kaip kulka išlėkė iš aikštelės į prieplauką, išlaužė atitvarus ir nugarmėjo į vandenį.

Tuo metu rūkiau atsidaręs langą, tai mane ir išgelbėjo. Gerai nebeprisimenu, kaip išlipau pro mašinos langą, – sakė šoką patyręs vairuotojas.

„Tuo metu rūkiau atsidaręs langą, tai mane ir išgelbėjo. Gerai nebeprisimenu, kaip išlipau pro mašinos langą“, – sakė šoką patyręs vairuotojas.

Pasklido pramanai

Kol priešgaisrinės gelbėjimo pagalbos naras rūpinosi, kaip į krantą ištraukti automobilį, susirinkę žmonės ėmė kurti įvairias versijas. Esą iš automobilio iššoko girtų vyrų kompanija, o vėliau atsiradęs sausas vyrukas aiškina, kad jis neva vairavęs.

Pasidalinus šia informacija su pareigūnais, šie nuramino, kad avarija nufilmuota miesto vaizdo stebėjimo kameromis, be to, vairuotojas tikrai buvo šlapias. Emigrantas taip pat patikino mašinoje buvęs vienas, o sausus drabužius jam atvežė Telšiuose gyvenantys draugai.

Pasiteiravus, ar prie vairo sėdo blaivus, užsienyje dirbantis žemaitis patikino esantis blaivus jau trejus metus. Beje, tiek pat laiko žmogus gyvena Vokietijoje.

Tirs, ar nepadaryta žala gamtai

Šiemet Masčio ežere tai jau antras automobilių „pasimaudymas“. Pirmąkart mašina nuriedėjo į ežerą vairuotojui pamiršus užtraukti rankinį stabdį.

Paprastai tokiais atvejais į įvykio vietą prisistato aplinkosaugininkai. Šį kartą atskubėjo Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūros vedėjas Algirdas Petrikas ir vyriausiasis specialistas Alfredas Zaveckas.

Vedėjo A.Petriko teigimu, tik ištraukus iš vandens automobilį ir jį apžiūrėjus bus galima spręsti, ar gamtai padaryta žala. Tačiau paprastai naujos mašinos būna geros būklės ir nepraleidžia tepalų ar degalų.

Sudėtingas naro darbas

„Audi A6“ krantą pasiekė po ilgo ir varginančio naro darbo. Iš pradžių reikėjo rasti nugarmėjusį automobilį, tą vietą pažymėti ryškiu plūduru. Paskui prie keturratės skenduolės pritvirtintas lynas.

Mašinos ištraukimo darbai užtruko iki vėlumos. Tačiau kuo labiau temo, tuo įvykio vietoje daugėjo telšiškių. Žmonės skambino pažįstamiems pasakodami apie neeilinį reginį.

Tai – ne mano asmeninė mašina, o darbovietės, – sakė pašnekovas.

Narui ir techninės pagalbos darbuotojui pagaliau ištraukus „Audi A6“, susirinkusieji aikščiojo: „Ledinė“, „Mano svajonių mašina“... Jaunuoliai skubėjo šalia nusifotografuoti.

Brangus automobilis – draustas

Pažeidėjui už padarytą eismo įvykį apgadinus krantinės atitvarus teks atsakyti administracine tvarka.

Anot vairuotojo, automobilis draustas, žalą turėtų atlyginti draudimo bendrovė.

„Tai – ne mano asmeninė mašina, o darbovietės“, – sakė pašnekovas. Jo manymu, toks automobilis kainuoja nuo 100 000 iki 150 000 litų. Paklausus, kuo vyras dirba, buvęs telšiškis teigė esąs darbininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius