Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į nemalonumus įsivėlęs Kristinos Brazauskienės sūnus Ernestas Butrimas suabejojo alkotesteriu

Prezidento našlės Kristinos Brazauskienės sūnaus Ernesto Butrimo pavardė Klaipėdos miesto apylinkės teisme skambėjo kelias dienas iš eilės: vyras kaltinamas vairavęs neblaivus ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo bei bandęs įsiūlyti pareigūnams kyšį.
Ernestas Butrimas
Ernestas Butrimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

E.Butrimas penktadienį teisme suabejojo, ar jį tikrinęs pareigūnas turėjo visus įgaliojimus ir ar alkotesteris nebuvo sugedęs. 

Birželio 30 d. naktį Alksnynės kelio poste sustojo prabangus automobilis „Porsche Cayenne“. Pareigūnų dėmesį automobilis atkreipė po to, kai norėdamas paspartinti eilę, jo vairuotojas ėmė mirksėti žibintais ir signalizuoti. 

Priėjusiam pareigūnui vyriškis iš karto pasirodė įtartinas. Pareigūnas jau norėjo patikrinti E.Butrimo neblaivumą, bet šis ėmė siūlyti 600 Lt kyšį. Susuktus pinigus jis bandė įkišti pareigūnui į kišenę. „Pasakysiu dabar taip, ko anksčiau nesakiau – jis man dar ne to žadėjo. Sakė, kad rytojaus dieną atvažiuočiau į Nidą, kur man duos 10 tūkst. Lt. Prašė nebausti, pasigailėti, nes augina du mažamečius vaikus“, – pasakojo Nidos patrulis Arūnas Pielikis. 

Pareigūnas teisme E.Butrimą palygino su bukiausių vaizdelių herojumi. Esą jei jis nebūtų pradėjęs signalizuoti – nebūtų į save atkreipęs dėmesio.

Jis teisme E.Butrimą palygino su bukiausių vaizdelių herojumi. Esą jei jis nebūtų pradėjęs signalizuoti – nebūtų į save atkreipęs dėmesio. „Būtų sau ramiai Nidoje miegojęs, o aš šiandien ne teisme sėdėčiau, o malkas žiemai ruoščiau“, – ironizavo pareigūnas. Po poros valandų į vietą atvykę pareigūnai iš Nidos E.Butrimui nustatė 1,46 promilės girtumą.

Tuo tarpu pats E.Butrimas tikino, jog signalizavo tik norėdamas išvengti avarijos: priekyje važiavusios mašinos vairuotojas niekaip negalėjo apsispręsti, į kurį kontrolės posto takelį įvažiuoti ir sustojo skersai. Jis neigė siūlęs kyšį ir neslėpė sukonfliktavęs su pareigūnu, mat abejojęs, ar jo alkotesteris nėra sugedęs.

K.Brazauskienės sūnui iškeltos dvi bylos – baudžiamoji už bandymą papirkti pareigūną ir administracinė už vairavimą išgėrus.

E.Butrimui gali būti skirta bauda, apribota laisvė, paskirtas areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Vyrui spalio 7 d. kaip tik turėjo baigtis 3 metų terminas, kai jis neteko vairuotojo pažymėjimo po to, kai neblaivus sėdo prie vairo.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt/Ernestas Butrimas dvi dienas iš eilės mynė Klaipėdos miesto apylinkės teismo slenkstį.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt/Ernestas Butrimas dvi dienas iš eilės mynė Klaipėdos miesto apylinkės teismo slenkstį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius