Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pedofilo glėbį įstūmė motina

13-metės Simonos (vardas pakeistas) įtikinėjimai, kad ji pamilo savo žagintoją, mažamete pasinaudojusio Laimučio Kriauzlio neišgelbėjo. Jam skirti 9 metai nelaisvės, nors prokuroras prašė 7.
L.Kriauzlys dievagojosi nežinojęs tikrojo išžagintos mažametės amžiaus.
L.Kriauzlys dievagojosi nežinojęs tikrojo išžagintos mažametės amžiaus. / „Lietuvos žinių“ nuotr.
Temos: 1 Pedofilija

Pedofilijos faktą į viešumą iškėlusi Simonos motina teisme nepasirodė. Nepavyko jos rasti. 13-mete jos dukra L.Kriauzlys pasinaudojo landyne paverstame moters bute viename Kauno Pramonės prospekto daugiaaukštyje. Kalbama, kad su šiuo nevedusiu svečiu miegodavo ir pati šeimininkė. Simona buvo vienintelė iš 3 jos dukterų, sugyventų su skirtingais vyrais, kuri dar iš jos nebuvo atimta.

Papirko meškučiu

Pedofilijos faktas iškilo į viešumą, kai Vaikų globos namuose atsidūrė ir Simona. Kai motina kartą atėjo jos aplankyti, 13-metė prasitarė, kad užtruko jos mėnesinės. Dar gyvenant kartu, motina ją buvo užklupusi rytą lovoje su L.Kriauzliu, kuriam tada buvo 29-eri. Nutraukus antklodę, svečias gulėjo nuogas, 13-metė duktė – su chalatu.

Ekspertai konstatavo, kad pažeista mažametės mergystės plėvė. Kada tiksliai tai įvyko, nenustatyta. Manoma, kad netrukus po 13-ojo Simonos gimtadienio. L.Kriauzlys tada jai padovanojo gėlę ir meškutį. Ir tai buvo vienintelė gimtadienio dovana. Manoma, kad toks svečio dėmesys ir suminkštino motiniškos meilės nepatyrusios 13-metės širdį. Net ir sulaikytam L.Kriauzliui mažametė rašė laiškus, kuriuose prisiekinėjo meilę ir žadėjo anksčiau ar vėliau ištrūkti iš globos namų ir sugrįžti pas jį.

Pakliuvęs į teisiamųjų suolą, vos 9 klases baigęs L.Kriauzlys įrodinėjo neva nežinojęs, kad jo sugulovei tik 13 metų. Manęs, kad jai jau 16. Be to, neva ji pati buvo labai aktyvi. Simona taip pat tvirtino atsidavusi mylimajam savo noru.

„Meilė“ įkainota

Bylą nagrinėjusi Kauno apygardos teismo teisėja Regina Majauskienė nepatikėjo, kad lig tol seksualinės patirties neturėjusi 13-metė buvo lytinio akto iniciatorė. Remtasi psichologų pažyma, kad ji dar nebuvo brandi suvokti tokių santykių esmę ir prasmę. Tokia patirtis atėjo tik po artimos draugystės su L.Kriauzliu. Anot vaikų globos namų, kuriuose Simona gyveno iki tol, kol tėvas ją išsivežė pas save į Ispaniją, darbuotojų, mažametė vis taikydavosi, kaip atsisėsti prie vyresnių vaikinų.

Be to, pagal Lietuvos įstatymus lytinis santykiavimas su 13-mete, net ir šiai pačiai sutikus, nuo baudžiamosios atsakomybės neatleidžia.

Iš L.Kriauzlio išžagintajai priteisti 30 tūkst. litų. Viešąjį interesą gynęs prokuroras buvo prašęs mažametei padarytą neturtinę žalą įvertinti 50 tūkst. litų. Teisėja atmetė vieną iš prokuroro argumentų, kad po šių įvykių tapo komplikuoti paauglės santykiai su motina. Teisėjos įsitikinimu, tai įvyko ne dėl L.Kriauzlio kaltės, o dėl pačios Simonos motinos girtavimo.

Landa pedofilams

Pirmą kartą į teisiamųjų suolą L.Kriauzlys sėdo dar būdamas 16–os. Tada gimtojo Šakių rajono teismas už vagystes jam skyrė 2 metus nelaisvės. Prieš 4 metus jis buvo teisiamas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Kauno miesto apylinkės teismas tada L.Kriauzliui skyrė 500 litų baudą. Ji nesumokėta iki šiol, todėl pridėta prie vakarykščio nuosprendžio už mažametės išžaginimą.

Paklaustas, ar suprato nuosprendį, L.Kriauzlys ne iš karto rado ką pasakyti. Tik po kurio laiko leido sau pertraukti nuosprendžio motyvus aiškinančią teisėją, kad tikrai nežinojęs, su kuriuo gimtadieniu sveikino būsimą auką.

Jeigu Simona būtų buvusi metais vyresnė, po jos dievagojimosi, kad atsidavė teisiamajam pati, būtų buvę keblu patraukti L.Kriauzlį baudžiamojon atsakomybėn. Išžaginimas – tai lytiniai santykiai per prievartą arba pasinaudojant priklausomumu. Lietuvoje baudžiama tik už mažamečio, t. y. dar 14 neturinčio asmens tvirkinimą. Vyresniam paaugliui jau suteikta laisvė rinktis, nuo kada ir su kuo pradėti seksualinį gyvenimą.

Už mažametės išžaginimą L.Kriauzliui grėsė laisvės atėmimas nuo 5 iki 15 metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius