Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į susišaudymą, per kurį buvo nukautas žmogus, pakliuvę pasieniečiai byloje yra liudininkai

Pasienyje su Rusija į susišaudymą, per kurį buvo nukautas du pareigūnus peršovęs vyras, pakliuvę pasieniečiai pradėtame ikiteisminiame tyrime kol kas yra liudytojai. Apie tai 15min.lt informavo bylą tirianti prokurorė.
Pasieniečių sraigtasparnis
Iš susišaudymo vietos pasprukusio automobilio paieškai buvo panaudotas pasieniečių sraigtasparnis / VSAT nuotr.

Pasak Šilutės rajono apylinkės prokurorės Jurgitos Kolyčienės, trečiadienio naktį įvykus susišaudymui Nemuno pakrantėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti valstybės tarnautojus ir dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams.

„Kol kas duomenys tokie, kad įvykio dalyviai pareigūnai byloje kol kas yra liudytojai“, – 15min.lt žurnalistui sakė prokurorė.

15min.lt žiniomis, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, turėdami operatyvinės informacijos, kad gali būti gabenama kontrabanda, Šilutės rajone, Paleičikių kaimo ribose, surengė pasalą. Pasala buvo surengta Nemuno pakrantėje.

Po vidurnakčio pareigūnai pastebėjo atvažiuojantį automobilį Subaru, kuriame buvo septyni asmenys. Automobiliui sustojus, vienas asmuo atsiskyrė nuo kitų ir pateko į pasieniečių pasalą. Įvyko susišaudymas, per jį buvo sužeisti du pareigūnai, atvykęs vyras buvo nukautas.

Tuo tarpu likę vyrai šoko į savo automobilį Subaru ir spruko. Pasieniečiai į nuvažiuojančią mašiną iššovė tris dujinius užtaisus, bėglių paieškai buvo panaudotas pasieniečių sraigtasparnis.

Prokurorė J.Kolyčienė trečiadienį po pietų nepanoro sakyti, ar bėglius pavyko sulaikyti.

„Tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys. Dabar aš jų tikrai negaliu komentuoti. Tyrimas tik pradėtas, dar net para nepraėjo. Viskas yra nustatoma, tikrinama. Todėl šitų dalykų tikrai nekomentuosiu. Galiu tik patvirtinti, kad pasieniečiai, turėdami informacijos, surengė pasalą ir bandė sulaikyti asmenis“, – sakė prokurorė.

15min.lt jau skelbė Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovo Vainiaus Butino žodžius, kad trečiadienio nakties įvykis pasienyje su Rusija parodė, jog peržengtos visos ribos – į pareigas atliekančius pasieniečius buvo šaudoma iš kovinio ginklo.

Ligoninėje Klaipėdoje V.Butinas įsitikino, kad nors pasieniečių sužalojimai nėra lengvi, gyvybėms pavojaus nėra.

„Šiems pareigūnams suteiksime visą įmanomą pagalbą, nes jie nukentėjo vykdydami tarnybinę užduotį, – sakė V.Butinas. – Šią grėsmingą situaciją būtinai turėsime omenyje toliau organizuodami savo veiklą šiame ruože.“

V.Butinas teigia, kad pirmieji po nepriklausomybės atkūrimo šūviai į savo pareigas atliekančius pareigūnus jų ryžto nesumažino ir neišgąsdino.

Per susišaudymą Specialiosios paskirties būrio pasieniečiui A.Ž. (gim. 1981 m.) kiaurai peršauta krūtinė, pasieniečiui A.G. (gim. 1977 m.) pasipriešinęs vyras peršovė kirkšnį.

Po incidento miške rastas nukautas, kaip įtariama, į pasieniečius šaudęs Pagėgių savivaldybės gyventojo Jono Klymanto (gimęs 1966 m.) kūnas. Greta aptiktas ir „Baikal" markės pistoletas su tuščia dėtuve.

VSAT praneša, kad J.Klymantą nukovė sužeistų pasieniečių kolega. „Pasipriešinusysis prieš tai pasieniečių buvo įspėtas ir žodžiu, ir įspėjamaisiais šūviais į orą“, – teigiama VSAT pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius