Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į teisiamųjų suolą sėdo Vitalijus Zaikinas, kaltinamas Margininkų kaime papjovęs du brolius, o jų sūnėno žmoną išžaginęs ir mirtinai subadęs

Kauno apygardos teisme trečiadienį prasidėjo 26 m. Vitalijaus Zaikino teismas. Kaišiadorių rajono gyventojas kaltinamas 2012 m. rugsėjo 9-osios vaka Margininkų kaime papjovęs du brolius, su kuriais girtavo, ir iškart po to nuėjęs pas tame pačiame name gyvenusią nukentėjusiąją, pareikalavęs lytinių santykių, o devyniolikametei atsisakius, ją išžagino ir mirtinai subadė peiliu.
Vitalijus Zaikinas
Vitalijus Zaikinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

ISTORIJOS PRADŽIA: Tik pasiruošęs išprievartauti papjautą merginą trimis žmogžudystėmis įtariamas Vitalijus Zaikinas teigia atsikvošėjęs: „Pagalvojau, ką aš čia darau?“

Į salę vedamas V.Zaikinas nieko neatsakė į klausimą, ar prisipažįstą padaręs šiurpų nusikaltimą. Jam gresia bausmė laisvs atėmimas iki gyvos galvos.

„Pasakiau, kad noriu mylėtis. Kai ji atsisakė, pastūmiau ir dūriau peiliu. Nugriuvusi ji pradėjo rėkti, todėl perpjoviau gerklę. Tada, vis dar norėdamas pasimylėti, brolių sūnėno sugyventinei numoviau kelnes ir kelnaites. Kai atsistojau, pagalvojau: „Ką aš čia darau?“ – neoficialiais duomenimis, per apklausą Kėdainių rajono apylinkės teisme 2012 m. rugsėjo 11 d. sakė suimtas trijų žmonių nužudymu įtariamas V.Zaikinas.

Jis įtariamas praėjusių metų rugsėjo 9-osios vakarą Margininkų kaime peiliu nužudęs brolius 48 m. Vidą ir 45 m. Andrių Petrauskus ir to pačio namo kitoje pusėje gyvenančią brolių sūnėno sugyventinę Deimantę Staniulyę, kurią ir išžagino.

Du D.Staniulytės mažamečiai vaikai, tragiško įvykio metu miegoję namuose, nenukentėjo.

Netrukus po įvykio policija sulaikė savo namuose Vikaičių kaime miegantį 26 m. V.Zaikiną. Namuose rastas galimai nužudymo įrankis – ilgas kruvinas virtuvinis peilis, nulaužtomis briaunomis. Peilį V.Zaikino motina 56 m. Dalia Zaikinienė iš grįžusio sūnaus buvo atėmusi ir užmetusi už koridoriuje stovinčio veidrodžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius