Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 24 /10:44

Į teismą atvesdintas įtariamas žudikas P.Rastenis: nepaaiškina, kaip pavyko pasislėpti nuo pareigūnų

Penktadienį į teismą atvesdintas nužudymu įtariamas Paulius Rastenis, kuris po dešimt dienų beviltiškų teisėsaugininkų paieškų pats pasidavė policijos pareigūnams. Į kruviną konfliktą ne pirmąkart įsivėlęs įtariamasis suimtas dviem mėnesiams.
Paulius Rastenis
Paulius Rastenis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prokuroras Rolandas Imbrasas prašė įtariamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę ir trims mėnesiams suimti P.Rastenį, kuris vasario 13-ąją Žirmūnų gatvėje subadė 28 ir 33 metų vyrus, pietavusius automobilyje. Vienas vyras mirė.

Teisėja Regina Gudienė prokuroro prašymą patenkino tik iš dalies – įtariamą žudiką leido suimti tik dviem mėnesiams. Savo sprendimo ji nekomentuoja.

Posėdžių salėje P.Rastenis aiškino, kad konfliktas įvyko dėl „asmeninių priežasčių“, o peilį bei dujų balionėlį jis teigė nešiojęsis nuolatos. Tam, kad galėtų apsiginti.

Ar P.Rastenį mirtiniems smūgiams galėjo išprovokuoti patys nukentėjusieji, prokuroras kol kas neatskleidžia.

Tiesa, įtariamasis jau anksčiau yra įsivėlęs į kruviną konfliktą – prieš 7 metus jis teistas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Prokuroras aiškino, jog kol kas P.Rastenis neatskleidė, kaip jam pavyko taip ilgai slapstytis. „Apie tai jis nekalba“, – sakė R.Imbrasas.

Į šį teisėsaugininkus dominantį klausimą atsakymo teigia neturintis ir advokato padėjėjas. „Jeigu jis su manim susisiektų, aš su juo ateičiau kartu į komisariatą. Jis pats atėjo į policiją“, – aiškino įtariamojo gynėjas.

Kruvinas konfliktas Žirmūnuose

Kol policijos pareigūnai bandė išsiaiškinti, kur spruko egzekuciją įvykdęs žudikas, medikai kovojo dėl subadytų vyrų gyvybių. Deja, kiek vėliau vienas iš nukentėjusiųjų, vyresnysis vilnietis, ligoninėje mirė, o našlaičiais liko du mažamečiai.

VIDEO: Į teismą atvesdintas nužudymu įtariamas Paulius Rastenis

O P.Rasteniui pavyko pakankamai gerai pasislėpti nuo teisingumo.

Tik praėjus beveik savaitei nuo kruvino išpuolio buvo užčiuopti galimai pirmieji jo pėdsakai Dvarčionyse. Didžiulės policijos pareigūnų pajėgos šukavo Vilniaus pakraštį, kadangi gyventojai pastebėjo į P.Rastenį panašų asmenį. Tąkart nepavyko jo rasti.

Įvykio liudininkės Jolantos ir Vilniaus apskrities VPK nuotr./Pauliaus Rastenio paieška Dvarčionyse
Įvykio liudininkės Jolantos ir Vilniaus apskrities VPK nuotr./Pauliaus Rastenio paieška Dvarčionyse

Bet įtariamas žudikas pareigūnus dar labiau nustebino praėjusį trečiadienį, kai vakarop vienas pats, be advokato, atvyko į Vilniaus 1-ąjį policijos komisariatą.

Tą vakarą P.Rastenis nutarė nebesislapstyti ir pasiduoti teisėsaugininkams.

Komisariato viršininkas pasakojo, kad ilgai šiame komisariate įtariamas žmogžudys neužsibuvo – jis atsidūrė kriminalistų rankose.

„Įtariamasis buvo patalpintas į laikinojo sulaikymo kamerą, prieš tai apžiūrėtas, ar neturi draudžiamų, pavojingų daiktų. Tada iš specializuoto padalinio atvyko kiti pareigūnai, kurie jį išsivežė“, – 15min sakė sostinės 1-ojo komisariato viršininkas Gintaras Barzdukas.

Prokuroras R.Imbrasas 15min sakė, kad ateityje turėtų būti nustatyta, kaip slapstėsi įtariamasis. Jei paaiškėtų, kad kažkas padėjo jam tai daryti – pagalbininkų vaidmuo galėtų būti irgi įvertintas kaip nusikalstama veika, reikalaujančia baudžiamosios atsakomybės.

R.Imbrasas pripažino, kad P.Rastenis pastaruoju metu bendradarbiauja su pareigūnais ir iš esmės padeda tyrimui: pateikia savąją įvykių versiją, atsakinėja į kylančius klausimus.

„Kol kas įtariamajam gresia iki 15 metų nelaisvės. Jeigu būtų perkvalifikuota į kvalifikuotą nužudymą, yra numatytas ir įkalinimas iki gyvos galvos“, – žurnalistams po posėdžio penktadienį sakė prokuroras.

Nepaisant to, kad vilniečio mirtimi pasibaigusį konfliktą regėjo tik vienas liudininkas – kitas nukentėjusysis, ikiteisminis tyrimas P.Rastenio atžvilgiu vis dar tęsiasi.

Jo metu turėtų paaiškėti visos tragiško įvykio aplinkybės bei kur slapstėsi įtariamas žudikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius