Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 27 /18:24

Įtariamas buto padegimu Šilainiuose nepilnametis suimtas 2 mėnesiams

Antradienį, apie 13.15 val. į Kauno miesto apylinkės teismą atvestas įtariamasis buto Baltų prospekte Kaune padegimu sekmadienį. Per gaisrą žuvo 1 asmuo, daug sužeistų, du žmonės patyrė labai sunkius sužalojimus.
Į teismą vedamas įtariamas padegimu nepilnametis
Į teismą vedamas įtariamas padegimu nepilnametis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismas spręs, kokią kardomąją priemonę skirti sekmadienį sulaikytam, o pirmadienį gydymo įstaigoje praleidusiam septyniolikmečiui.

Pirmadienį buvo sulaikytas ir antras įtariamasis – 19 m. L.B., anksčiau neteistas. Dėl kardomosios priemonės jam teismas turėtų nuspręsti trečiadienį. Antradienį Kauno policija paskelbė trečio įtariamojo, P.S. brolio 22 m. Martyno Sasnausko paiešką.

Neoficialiais duomenimis, P.S. šeštadienį vakare buvo atvykęs į butą Šilainiuose, tačiau po kilusio konflikto buvo sumuštas ir pasišalino. Manoma, kad vėliau vaikinas grįžo kerštauti su keliais draugais. Atidarius buto duris, jie išpylė kelis litrus degaus skysčio, kaip įtariama benzino, ir jį padegė.

PAPILDYTA 14.54 val.: Įtariamam padegimu P.S. teismas skyrė dviejų mėnesių suėmimo kardomąją priemonę.

PAPILDYTA 18.23 val.: Teismas išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kardomoji priemonė P. S. skirta atsižvelgiant į tai, kad asmuo įtariamas padaręs labai sunkų nusikaltimą sunkinančiomis aplinkybėmis. Ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamos veikos padarymo yra pradinėje stadijoje, nėra atlikti visi būtini tyrimo veiksmai, todėl yra pagrindo manyti, kad įtariamasis gali trukdyti procesui ir slėptis nuo teisėsaugos institucijų pareigūnų.

Kardomosios priemonės skyrimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui per Kauno miesto apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius