Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Trakų teismą atvežtas patrulis Sigitas Šostakas, jį leido laikyti suimtą 15 dienų (nuotraukos, nauji video – prokuroro ir advokato komentarai)

Išnagrinėtas prokurorų pareiškimas dėl kardomosios priemonės skyrimo Trakų policijos komisariato Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio vyresniajam patruliui S.Šostakui, sekmadienio naktį greitkelyje sukėlusiam rezonansinę tragišką avariją. Prokuratūra prašė leisti laikyti S.Šostaką suimtą 3 mėnesius, tačiau teismas šį prašymą tenkino tik iš dalies.
S.Šostakas teisme
S.Šostaką Trakų rajono apylinkės teismas leido suimti 15 parų. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pirmadienį nuo 14 val. Trakų rajono apylinkės teisme vyko teismo posėdis, kuriame išnagrinėtas prokurorų pareiškimas dėl kardomosios priemonės skyrimo Trakų policijos komisariato Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio vyresniajam patruliui 40 metų S.Šostakui.

Prokuratūra prašė griežčiausios sankcijos – suėmimo.

Ar šis prašymas pagrįstas, sprendė bylą nagrinėjanti teisėja Ramunė Valiulytė.

Beje, Trakų teismo laukiamajame kitos bylos popietę laukė žinoma advokatė Svetlana Pronina.

Bendraudama su šių eilučių autoriumi ji pareiškė nuomonę, kad suėmimas S.Šostakui negali būti skirtas. Argumentas – nusikaltimą jis padarė netyčia, be to, lig šiol pareigūnas nėra teistas, turi nuolatinę gyvenamąją vietą.

Trakų teisme buvo yra neregėta žiniasklaidos atstovų apgultis, procesu domėjosi per 20 reporterių.

Į teismo salę S.Šostaką atvedė ir saugojo trys policininkai. Į avariją patekęs pareigūnas, pasirodo, yra susižalojęs dešinę koją ir dešinę ranką. S.Šostakas buvo užsimaukšlinęs gobtuvą ir kruopščiai slėpė veidą, vyrui dangstytis padėjo ir sugipsuota plaštaka.

Posėdį pradėjusi teisėja R.Valiulytė mandagiai išprašė visus žurnalistus iš salės, byla išnagrinėta neviešai, dalyvaujant tik įtariamajam, jo advokatui bei prokurorui. Pastarasis dar prieš posėdį žurnalistams prasitarė, kad S.Šostaką prašys leisti laikyti suimtą maksimaliai ilgai – 3 mėnesius.

Papildyta 15.22 val. Teismas leido S.Šostaką laikyti suimtą 15 parų. Šiandienę teisėjos R.Valiulytės nutartį dar galima skųsti.

Bylą kuruojantis prokuroras Darius Maleckas sakė, kad griežtos kardomosios priemonės prašė dėl skausmingų avarijos padarinių. Patrulio advokatas Ignatijus Šuškevičius savo ruožtu teigė, kad prašė jo ginamojo nesuimti. Anot teisininko, S.Šostakas labai gailisi ir išgyvena dėl to, kas atsitiko. 

Anot advokato I.Šuškevičiaus, jis prašė neskirti S.Šostakui suėmimo, nes „netyčinis nusikaltimas buvo padarytas.“

Paklaustas, ar jo ginamasis gailisi, teisininkas kalbėjo: „Taip, gailisi, nuoširdžiai gailisi, labai išgyvena.“

Pasak I.Šuškevičiaus, patrulis šiuo metu jaučiasi sunkiai. „Jam operuoti reikia ranką. Ir dar koja yra sužeista“, – minėjo advokatas.

VIDEO: Patrulis Sigitas Šostakas atvežtas į Trakų teismą dėl suėmimo
VIDEO: 15min.lt - prokuroro D.Malecko komentaras dėl patrulio S.Šostako suėmimo
VIDEO: 15min.lt - advokato I.Šuškevičiaus komentaras dėl jo ginamojo S.Šostako suėmimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius