-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 20 /20:04

Į Venckų namus atvykusi Laimutė Stankūnaitė po pustrečios valandos išvyko be mergaitės

Antradienį į Venckų ir Kedžių namus Garliavoje (Kauno raj.) susitikti su dukrele atvyko Laimutė Stankūnaitė.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė atvyksta susitikti su dukra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors praėjusią savaitę teismas gražino L.Stankūnaitei dukters globos teises, moteris iki šiol negalėjo susitikti su dukra – laikinieji globėjai tvirtino, kad L.Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukra nenori susitikti su motina.

Tačiau antradienį po pietų L.Stankūnaitė pati, lydima apsaugininkų, atvyko į Garliavą. Ji įėjo į Venckų namus susitikti su dukrele.

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriuje buvo surengtas L.Stankūnaitės ir dabartinės mergaitės globėjos Neringos Venckienės susitikimas, kuriame dalyvavo socialiniai darbuotojai, psichologė. Buvo ieškoma išeities iš sudėtingos situacijos. N.Venckienę bandyta įtikinti, kad ji, kaip laikina globėja, privalo sudaryti globotinei sąlygas susitikti su motina.

Negausus, bet karingai nusiteikęs D.Kedžio šalininkų  būrys mergaitės pas motiną neleido išvežti ir praėjusį šeštadienį, ir pirmadienį. Vežti mergaitę pas motiną N.Venckienė iš pradžių atsisakė. Kauno vaikų teisių apsaugos skyriuje jai buvo paaiškinta, kad jeigu bus trukdoma motinos ir vaiko susitkimams, laikinajai globėjai (N.Venckienei) gresia administracinė atsakomybė.

Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimu, motinai grąžinama mergaitė turi kasdien su ja susitikti. Numatyta, kad pirmasis susitikimas trunka dvi valandas, vėliau pasimatymai ilginami iki šešių valandų. Ne vėliau kaip per keturiolika dienų vaikas turi būti perduotas motinai.

Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas Vitalijus Kondratjevas aiškino, kad užtikrinti adaptacinio laikotarpio procesą privalo vaiko teisių apsaugos žinybos.

D.Kedžio artimieji tvirtino, kad praėjusį penktadienį sužinojus apie tai, jog teks atsisveikinti su seneliais bei teta ir grįžti pas motiną, mergaitę ištiko nervų priepuolis, į Klonio gatvę Garliavoje  iškviesta greitoji pagalba.

Papildyta 18.00 val. Kiek daugiau nei dvi valandas trukęs susitikimas baigėsi be incidentų. L.Stankūnaitė išvyko 17.30 val., mergaitė liko Kedžių namuose Klonio gatvėje.

Papildyta 20.00 val. Prie Kedžių ir Venckų namų susirinkę D.Kedžio šalininkai L.Stankūnaitę sutiko ir išleido ramiai, nelaidė jokių replikų. D.Kedžio teta Audronė Skučienė tikino, kad L.Stankūnaitei nebus daroma jokių kliūčių susitikti su dukra Klonio gatvėje, svarbiausia, kad mergaitė nebūtų atimta iš dabartinės globėjos N.Venckienės. Ji ir jos artimieji įsitikinę, kad atgavusi dukrą L.Stankūnaitė tučtuojau išsiveš ją į užsienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius