Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilniaus oro uostą iš Londono atskraidinti už nusikaltimus deportuoti lietuviai

Trečiadienį į Vilniaus oro uostą specialiu reisu iš Londono atskridusiame lėktuve buvo 18 iš Anglijos už ten padarytus nusikaltimus ir nusižengimus deportuotų lietuvių. Juos parlydėjo 59 pareigūnai britai. Du grąžintieji buvo ieškomi ir Lietuvos policijos, o dar du slapstėsi nuo karo prievolės Lietuvoje. Iš viso šiemet tai buvo jau ketvirtas toks reisas.
Tarptautinis Vilniaus oro uostas
Asociatyvi nuotr. / VSAT archyvo nuotr.

Trečiadienį prieš vidudienį Vilniaus oro uoste nusileido iš Londono atskridęs lėktuvas. Juo į Vilnių parskraidinta 18 Lietuvos piliečių, kurie Anglijoje padarė įvairius nusikaltimus ir nusižengimus, atliko bausmes ir buvo išsiųsti į gimtinę. Parskraidintuosius konvojavo 59 Anglijos pareigūnai.

Atvykę prie orlaivio trapo pasieniečiai Lietuvos piliečius savo transportu pristatė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą. Anglijos pareigūnai iš lėktuvo neišlipo ir netrukus išskrido atgal.

Paaiškėjo, kad Anglijoje nusikaltusių Kėdainių rajono ir Jonavos gyventojų paieškas buvo paskelbusi ir Lietuvos policija. Atlikus visus formalumus abu sulaikytuosius pasieniečiai perdavė į oro uostą avykusiam policijos konvojui.

Dar du nusikaltusieji Anglijoje, ten gyvenamąją vietą deklaravęs vyras bei šiaulietis, buvo ieškomi Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos, nes vengė Lietuvoje atlikti karo prievolę. Jiems pasieniečiai įteikė šaukimus atvykti pas paieškos iniciatorių ir paleido.

Po dokumentų patikros ir apklausų likusieji 14 grąžintųjų irgi buvo paleisti. Prieš išskrendant visiems 18-ai lietuvių Anglijoje buvo atlikti COVID-19 testai. Jų rezultatai buvo neigiami.

VSAT duomenimis, šiemet tai buvo jau ketvirtas toks specialus reisas iš Londono, kuriuo britai parsiuntė Anglijoje nusikaltusius Lietuvos piliečius. Prieš mėnesį į Vilnių 52 Anglijos pareigūnai parlydėjo 18 lietuvių, o birželio viduryje Vilniuje nusileidusiame lėktuve buvo 22 Lietuvos piliečiai ir 71 su jais atskridęs britas. Gegužės viduryje 70 pareigūnų iš Londono atskraidino 22 Lietuvos piliečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius