Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į vilnietės piniginę nusitaikę profesionalūs kišenvagiai nė nepajuto kriminalistų žvilgsnių

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos (NNTV) pareigūnams su įkalčiais įkliuvę gerai žinomi kišenvagiai atsidūrė areštinėje, praneša Vilniaus apskrities policija.
Užkietėję kišenvagiai – Andrius Perevičius ir Andrej Bezuško
Užkietėję kišenvagiai – Andrej Bezuško ir Andrius Perevičius / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip 15min informuoja Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos grupė, spalio 27 d., apie 12 val., Vilniuje, važiuojant 10-to maršruto autobusu, kriminalistams su įkalčiais įkliuvo gerai žinomi, ankščiau daug kartų už vagystes teisti kišenvagiai.

Tai – Andrius Perevičius (gimęs 1976 m.), pravarde „šaiba“, ir Andrej Bezuško (gimęs 1988 m.), pravarde „žydas“.

„Šaiba“, niekam nepastebėjus, iš moters striukės kišenės pavogė išmanųjį mobiliojo ryšio telefoną ir, vėlgi niekam nematant, „laimikį“ perdavė savo jaunesniam bendrininkui „žydui“, kuris jau ketino išlipti.

Abu įtariamieji elgėsi lyg nepažinotų vienas kito, nors veiksmus jau buvo iš anksto aptarę tarpusavyje. Jie manė, kad nusikaltimo niekas nepastebės, bet apsiriko.

Įtariamieji tik vėliau sužinojo, kad buvo akylai stebimi neuniformuotų kriminalistų. A.Perevičius ir A.Bezuško netrukus atsidūrė pareigūnų rankose ‒ sulaikyti, pristatyti į policijos komisariatą ir uždaryti į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, 300 eurų vertės telefonas grąžintas teisėtai savininkei.

Planuojama šį ikiteisminį tyrimą baigti pagreitinto proceso tvarka ir prašoma teismo įtariamųjų į laisvę nepaleisti. Įtariamasis A.Bezuško tik prieš dvi savaites išėjo iš pataisos namų, kur atliko laisvės atėmimo bausmę, o A.Perevičius laisve „džiaugėsi“ net du mėnesius.

NNTV tyrėjai turi pagrindo manyti, kad šie vyrai yra padarę ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl prašo asmenų, nukentėjusių nuo šių įtariamųjų ar turinčių kitokios informacijos apie jų nusikalstamą veiklą, kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonu (8 5) 271 6053.

Be to, pareigūnai atkreipia dėmesį į tai, kad važiuojant visuomeniniu transportu, lankantis turgavietėse, prekybos centruose ar kitose masinėse susibūrimo vietose, būtina atsakingai saugoti savo turtą ‒ stengtis vertingus daiktus (pinigines, mobiliuosius telefonus) laikyti vidinėse rūbų kišenėse ar užsegtose rankinėse, rankines, kuprines laikyti ne už nugaros, o priešais save, atsiskaitant už prekes nedemonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o pastebėjus šalia savęs įtartiną asmenį, demonstratyviai atkreipti jo dėmesį, kad jūs jį matote ir stebite.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius