-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Žirmūnų gašlūno medžioklę kyla ir policininkai, ir Vilniaus gyventojai

Tik iš žiniasklaidos apie moterų grabaliotoją sužinoję policijos pareigūnai renka visą įmanomą informaciją bei sprendžia, ar kelti bylą. Tuo tarpu vienas „15min.lt“ skaitytojas į redakciją atsiuntė nuotrauką, kurioje užfiksuotas „įtartinas“ ir nukentėjusių moterų minimus požymius atitinkantis įtariamasis.
Nors viena nukentėjusioji tvirtina, kad šis asmuo labai panašus į ieškomą įtariamąjį, redakcija privalėjo retušuoti veidą, nes tai gali būti niekuo dėtas praeivis.
Nors viena nukentėjusioji tvirtina, kad šis asmuo labai panašus į ieškomą įtariamąjį, redakcija privalėjo retušuoti veidą, nes tai gali būti niekuo dėtas praeivis. / Renato/15min.lt skaitytojo nuotr.

Neslopsta aistros dėl gašlaus vyriškio, gąsdinančio su juo susidūrusias ir net nesusidūrusias sostinės Žirmūnų mikrorajono gyventojas.

Kaip pasakojo 15min.lt, Minties, Tuskulėnų ir Rinktinės gatvėse užfiksuoti mažiausiai 4 atvejai, kai buvo užpultos dailiosios lyties atstovės. Maniakas netikėtai pakeldavo moterų sukneles ir stengdavosi jas pagrabalioti, o vienai aukai jis net nuplėšė apatinius. Sprukdamas iškrypėlis tarsi glaudė kelnaites prie savo veido.

Ikiteisminio tyrimo galimybes svarstantys policijos pareigūnai kol kas renka visą įmanomą informaciją, tuo tarpu kai kurie paprasti vilniečiai jau inicijuoja konkrečius veiksmus.

„Man jis pasirodė įtartinas ir visiškai atitiko merginų pateiktą aprašymą“, – rašo savaitgalį nuotrauką į redakciją atsiuntęs vilnietis Renatas.

Susirūpinęs vyras pasiūlė konkretų veiksmų planą: „Norėčiau, kad šią nuotrauką persiųstumėte merginoms, nukentėjusioms nuo paskutiniu metu siautėjančio maniako. Galbūt kažkuri mergina jį atpažintų.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vakarais vengiu vaikačioti, kur kažkokie krūmai, aviesos nedega. O čia eini ryte, saulė aviečia, karatas oras  ir atsiranda toks ne ia niekur nenormalus!,  piktinosi ir stebėjosi nukentėjusi vilnietė.
Net mieste ir dienos metu moterų tyko pavojai.

„Labai panašus...“

Liepos 9 dienos rytą Rinktinės gatvėje stipriai išgąsdinta ir kelnaičių netekusi vilnietė, pamačiusi šią nuotrauką neretušuotą, 15min.lt sakė, jog užpuolikas atrodė kitaip. Vyras nuotraukoje, anot jaunos moters, atrodo lyg koks užsienietis. Tuo tarpu ją užpuolęs gašlūnas tikriausia buvo lietuvis, tik tamsoko gymio, įdegęs.

Kiek kitokią savo nuomonę naujienų portalui pateikė liepos 14 dienos pavakare Minties gatvės daugiabutyje nukentėjusi moteris.Labai panašus ir kūno sudėjimu, ir plaukų bei odos spalva.

„Tvirtinti visu šimtu procentų, kad būtent šis vyriškis ir yra „Žirmūnų maniakas“ – negaliu, tačiau visus mano išvardintus požymius jis tikrai atitinka. Labai panašus ir kūno sudėjimu, ir plaukų bei odos spalva“, – pasakojo vilnietė.

Moteris dar pridūrė, kad po užpuolimo jam nubėgant, jai užsifiksavo jo odos spalvos tamsumas: „Buvo net šovusi mintis, kad galbūt jis galėtų būti romų kilmės.“

Įspėjo kriminalistus ir patrulius

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viešųjų ryšių skyriuje 15min.lt sužinojo, kad pareigūnai labai apgailestauja, jog į policiją nesikreipė nė viena šio iškrypėlio auka: „Iki 15min.lt publikacijų apie jo „darbelius“ teritoriniame (pirmajame) policijos komisariate nieko nebuvo žinoma; kadangi aukos nesikreipė ir iki šiol, neturima daugiau informacijos, nei paskelbta publikacijose.“

Visos jau nukentėjusios ar dar tik susidursiančios su šiuo veikėju dailiosios lyties atstovės raginamos ryžtingai kreiptis į pareigūnus.

Užpuolimo atveju reikėtų kuo greičiau paskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) telefonu 112.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Vilniaus policija
Vilniaus policija

Vilniaus policija nekomentuoja paviešinto atvejo, kai praėjus apie 10 minučių po įvykio BPC operatorė nukentėjusiai vilnietei paaiškino, jog jau per vėlu reaguoti į nusikaltimą, nes „Bendrasis pagalbos centras nėra policijos padalinys.“

Teigiama, jog vos tik paviešinus informaciją apie iškrypėlį, Vilniaus miesto pirmajame policijos komisariate pradėtas tyrimas. Tai yra aplinkybių aiškinimasis, informacijos rinkimas ir t.t., kurio pagrindu apsisprendžiama dėl procesinio veiksmo, pavyzdžiui, ikiteisminio tyrimo pradėjimo. Pažymima, kad kriminalinės policijos pareigūnams paskirstytos užduotys, apie šią aktualiją papildomai instruktuojami Patrulių rinktinės pareigūnai.

„Labai lauksime piliečių bendradarbiavimo ir žiniasklaidos pagalbos“, – tikina sostinės policijos atstovai.

„Labai džiaugiuosi kiekvienu sėkmingai grįžtu vakaru namo. Budrumas yra sustiprėjęs keleriopai. Tačiau baimės jausmas – taip pat. Džiugina tai, kad žmonės nelieka abejingi tokio pobūdžio nusikaltimams: stebi aplinką, dalinasi įtarimais ar savo išgyventomis istorijomis. Tikiuosi, policijos veiksmai teiks apčiuopiamų rezultatų“, – su 15min.lt dalijosi Minties gatvės gyventoja.


Žiūrėti Gatvės Žirmūnuose, kur siautėjo maniakas didesniame žemėlapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius