-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškinių prislėgtas su BMW į stotelę įlėkęs A.Ivanauskas: „Atlyginsiu tiek, kiek priteis“

Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja bylą dėl 2015-10-18, sekmadienio, pavakarę sostinėje, Vilniaus gatvėje, įvykusios avarijos, per kurią automobilis BMW M3 įvažiavo į viešojo transporto stotelę su žmonėmis. Šiuo metu teisiamas automobilių fotografas Arnoldas Ivanauskas tuomet sužalojo 7 žmones.
Teismo posėdis
Teismo posėdis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

2015 m. spalio 18 d., sekmadienio pavakarę sostinėje, Vilniaus gatvėje, automobilis BMW įvažiavo į viešojo transporto stotelę. Per įvykį nukentėjo 7 žmonės.

Socialinių tinklų lankytojai internete aptiko, kad vairuotojas prieš avariją į feisbuką buvo įkėlęs savo BMW M3 nuotrauką ir pridėjęs užrašą: „Laikas pažadinti žvėriuką.“

Netrukus paaiškėjo, kad šią avariją sukėlė automobilių fotografas Arnoldas Ivanauskas, svetimą BMW vairavęs tik dėl fotosesijos.

Netrukus išėjęs iš areštinės 20-metis atsiprašė nukentėjusiųjų ir visuomenės. Vis dėlto po šios avarijos kilus dideliam pasipiktinimui, vėliau Seimas netgi svarstė drausti nepatyrusiems vairuotojams sėsti prie itin galingų automobilių vairo.

Prieš teismą stojęs Vilniaus dizaino kolegijos studentas A.Ivanauskas dar kartą tiesiogiai atsiprašė visų nukentėjusiųjų. Jis kartojo, kad labai gailisi dėl sukeltos avarijos.

Jos metu nukentėjusių žmonių sveikatą įvertinę ekspertai yra konstatavę, kad trys asmenys buvo patyrę tik nežymius, o dar trys – nesunkius sveikatos sužalojimus. Vienos moters sveikata, pagal medikų vertinimus, buvo sutrikdyta sunkiai.

Dėl to formaliai BMW vairuotojui gali grėsti laisvės atėmimo bausmė iki 5 metų.

Tačiau A.Ivanauskas turėjo vilčių apskritai išvengti baudžiamosios atsakomybės – jis prašė atleisti jį nuo teistumo pagal laidavimą. Garantuoti tai, kad Arnoldas nedarys naujų nusikaltimų, yra pasiryžusi jo mama.

Vis dėlto viena iš būtinų sąlygų, kada teisiamasis gali būti atleistas nuo baudžiamosios bylos, yra jo susitaikymas su visais nukentėjusiais. O pastarieji šioje byloje yra pareiškę iš viso maždaug 60 000 eurų siekiančius civilinius ieškinius, ir šiuo metu žala yra atlyginta tik iš dalies.

„Įsipareigosiu atlyginti tiek, kiek teismas priteis“, – pirmadienį teisme klausinėjamas apie pareikštus ieškinius, atsakė kaltinamasis.

Iki šiol pats A.Ivanauskas yra simboliškai (po 50–100 eurų) atlyginęs žalą kiekvienam iš nukentėjusių, šiek tiek jiems yra pervedusi ir draudimo bendrovė. Tačiau nukentėjusiųjų norimos gauti sumos yra gerokai didesnės.

Pirmadienį po posėdžio bylą kuruojantis prokuroras sakė etikos sumetimais dar negalintis komentuoti, kaip vertina prašymą atleisti kaltinamąjį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal mamos laidavimą. Nei A.Ivanausko motina, nei jis pats su žiniasklaida bendrauti nepanoro.

Savo ruožtu kaltinamojo advokatas pabrėžė, kad ši eismo nelaimė dar palyginti gerai baigėsi – išvengta žuvusiųjų. Teisininkas vylėsi, kad teismo procesui užbaigti pakaks vos vieno posėdžio, kuris numatytas jau vasario pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius