2017 03 06 /16:11

Kauno policijos viršininkas apie I.Strazdauskaitės daiktų paiešką prie Bačkonių: „Paieškos davė rezultatų“

Sekmadienį vėlai vakare policijos pareigūnai buvo sukelti ant kojų, kai į Vilnių išsiruošusios Ievos Strazdauskaitės nesulaukė jos vaikinas, o merginos automobilis rastas miške Jonavos rajone. Nuo pirmadienio ryto gausios pareigūnų pajėgos I.Strazdauskaitės pėdsakų ieškojo tarp Bačkonių ir Elektrėnų.
Merginos ieškoma tarp Bačkonių ir Elektrėnų
Nuo pirmadienio ryto I.Strazdauskaitės daiktų paieškos vyko tarp Bačkonių ir Elektrėnų / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Kaip 15min informuoja policija, pranešimas apie dingusią merginą gautas apie 21 val., kai iš Plungės į Vilnių išvažiavusi Ieva Strazdauskaitė taip ir neatvyko į sostinę.

Pirminiais duomenimis, mergina iš Plungės išvažiavo apie 16 val. 30 min. tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“.

Plungės rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Vaičekauskas 15min sakė, kad pirmasis dėl dingusios I.Strazdauskaitės sunerimo vaikinas, nesulaukęs jos Vilniuje.

Nerimą tik sustiprino tai, jog mobiliuoju telefonu I.Strazdauskaitei nepavyko prisiskambinti, todėl vaikinas iškart informavo jos tėvus, o šie nedelsdami pagalbos kreipėsi į Plungės policijos pareigūnus.

Rado merginos daiktų

15min žiniomis, merginos daiktų paieška pirmadienį apie pietus vyko gana didelėje zonoje, nuo Elektrėnų iki Žiežmarių, abejose greitkelio Kaunas–Vilnius pusėse.

Kartu su patruliais dirbo policijos ekspertai, kurie šukavo miškus ir griovius šalia greitkelio Vilnius–Kaunas, ieškodami galimai išmestų merginos daiktų.

Įvykio vietoje dirbęs Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas teigė 15min, jog pareigūnams galbūt pavyko užčiuopti siūlo galą. „Daiktų buvo ieškoma. Paieškos davė rezultatų“, – sakė D.Žukauskas.

VIDEO: Dingusios I.Strazdauskaitės daiktų rasta greitkelio „Vilnius -Kaunas“ pakelėse

D.Žukauskas sakė 15min, jog tikėtina įtariamo nusikaltimo vieta – tarp Bačkonių ir Elektrėnų.

Tuo tarpu I.Strazdauskaitės „Audi A7“ miškelyje Jonavos rajone galėjo atsidurti jau po nusikaltimo. Būtent ten ir nusitaikė įvykį tiriantys pareigūnai. „Vyksta ploto patikrinimas: yra pakartotinai peržiūrimas miškelis, kur buvo rasta transporto priemonė“, – sakė D.Žukauskas.

VIDEO: Kauno apskrities policijos viršininko Dariaus Žukausko komentaras apie dingusią I.Strazdauskaitę

Policija taip pat tikisi pagalbos iš žmonių, kurie sekmadienio vakare, apie 18.30–19 val. važiavo nuo Žiežmarių iki Elektrėnų ir galimai matė rudos spalvos automobilį „Audi A7“, ar šalia stovėjusius žmones.

„Nebūkite abejingi. Net jei Jums atrodo, kad informacija nesvarbi, bet kokia detalė gali padėti tyrimui“, – skelbia policija socialiniame tinkle „Facebook“.

Automobilis rastas miške

Nustatyta, kad pravažiavus Kauną dingo ryšys, o vėliau telefonas buvo išjungtas, todėl pareigūnai nedelsiant pradėjo merginos paiešką.

Po kelių valandų paieškų, apie 1 val 30 min., pareigūnams pavyko aptikti pirmąjį merginos pėdsaką – jos automobilis „Audi A7“ buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių esančiame miške.

Deja, merginos netoliese nepavyko rasti, nepaisant intensyvių paieškų tiek miške, tiek aplink esančiose apylinkėse.

Į įvykio vietą buvo iškviestas kinologas, ekspertai, taip pat norėta paieškai pasitelkti ir sraigtasparnį, tačiau dėl prastų oro sąlygų to padaryti nepavyko.

15min archyvo nuotr./Ieva Strazdauskaitė
15min archyvo nuotr./Ieva Strazdauskaitė

Pareigūnai rankų nenuleido ir tęsia merginos paiešką, o žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, policija prašo pranešti telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šioje atkarpoje, palei greitkelį Kaunas–Vilnius, abiejose pusėse buvo įrengti mobilūs policijos postai. Paieškų komanda dirbo poromis. Pasak liudininkų, palei griovius vaikščiojo pareigūnai su kitais asmenimis, vilkinčiais kamufliažinėmis uniformomis. Manoma, kad ieškoma galimai išmesto mobiliojo telefono. Paieškos tikriausiai orientuotos pagal tą vietą, kur paskutinį kartą mobiliojo ryšio aparatas veikė.

15min žiniomis, nuo vietos, kurioje buvo rastas I.Strazdauskaitės automobilis, iki dabartinių paieškų vietos yra apie valanda kelio automobiliu.

Tiriamas pagrobimas

S.Vaičekauskas 15min teigė, kad mergina automobiliu vyko viena, o apie paimtus pakeleivingus asmenis kol kas duomenų nėra. Plungės komisariato viršininkas tvirtino, kad I.Strazdauskaitė taip pat nebuvo sulaukusi grasinimų.

Ieva Strazdauskaitė
Kauno apskrities VPK nuotr./Ieva Strazdauskaitė

Verta pažymėti, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl neteisėto laisvės atėmimo, nors ekspertams apžiūrėjus įvykio vietą, pirminiais duomenimis, grumtynių ar kraujo pėdsakų nebuvo pastebėta.

Tyrimą kontroliuojantis Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Palaima teigė 15min, jog tiriant aplinkybes dėl asmens dingimo natūralu, kad tyrimas pradėtas dėl neteisėto laisvės atėmimo.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Merginos ieškoma tarp Bačkonių ir Elektrėnų
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Merginos ieškoma tarp Bačkonių ir Elektrėnų

Daugiau aplinkybių nei prokuratūra, nei policija kol kas neatskleidžia.

„Siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui kol kas daugiau detalių neatskleisime. Kai tik galėsime, pasidalysime daugiau informacijos“, – sakė Kauno apskrities VPK atstovė Odeta Vaitkevičienė.

I.Strazdauskaitė yra 170 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę. 15min žiniomis, pernai magistro studijas Vilniuje baigusi mergina šiuo metu sostinėje dirbo.

Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, policija prašo nedelsiant pranešti telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius