Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igoris Achremovas: 7 bandymas ištrūkti į laisvę – nesėkmingas

Teismas atmetė žurnalistą Vitą Lingį nužudžiusio „Vilniaus brigados“ buvusio nario I.Achremovo prašymą dėl lygtinio paleidmo iš pataisos namų.
Achremovas
45 metų Igoris Achremovas per šventes lieka už grotų, tačiau jo gynėja dar iki Naujųjų žadėjo pateikti skundą aukštesnės instancijos teismui. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Buvęs "Vilniaus brigados" narys I.Achremovas, už žurnalisto V.Lingio nužudymą nuteistas 25 metams nelaisvės ir už grotų praleidęs jau 17 metų, lieka pataisos namuose.

Taip ketvirtadienį popiet paskelbė Vilniaus 3-iojo apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė, išnagrinėjusi prašymą dėl I.Achremovo lygtinio paleidimo. 

Kaip rašė 15min.lt, šis I.Achremovo bandymas ištrūkti į laisvę yra jau septintasis, šįkart nepriekaištingos reputacijos kalinį užstojo net  Lietuvos stačiatikių bažnyčios Šventosios Dvasios vienuolyno dvasininkas Vitalijus Mockus bei Lietuvos kalinių globos draugijos atstovas Vaidotas Jakubonis.

Nutartį perskaičiusi teisėja pripažino, kad formaliai nuteistasis atitinka visas lygtinio paleidimo sąlygas. Tačiau formalus tų sąlygų atitikimas, anot D.Mickevičienės, yra svarstymo dėl lygtinio paleidimo sąlyga, bet ne pagrindas. Kur kas svarbiau, teisėjos supratimu, kad I.Achremovas yra nuteistas už visuomenei pavojingus, sunkius nusikaltimus. 

Garsųjį  nuteistajį ginanti advokatė sutiko, kad šių aplinkybių, susijusių su nusikaltimų sunkumu, niekas ir niekada nepakeis, todėl teismai ir prokuratūra visą laiką turės geležinį argumentą nepaleisti I.Achremovo lygtinai. Tačiau, teisininkės supratimu, jos klientui negali būti taikomi dvigubi standartai vien dėl to, kad jis padarė rezonansinį nusikaltimą ir kad jo pavardė yra Achremovas. Kitus nuteistuosius, padariusius taip pat sunkius nusikaltimus, bet pasirengusius toliau atlikinėti bausmę laisvėje, teisėjai dažniausiai paleidžia.

Todėl advokatė sakė būtinai pasinaudosianti galimybe per 5 dienas pateikti skundą dėl šiandienės I.Achremovui nepalankios nutarties aukštesnės instancijos teismui. Teisininkė apgailestavo, kad teismas neįvertino jos pasirengimo šiai bylai, nesureikšmino kalinių globėjų ir dvasininkų iniciatyvos užtariant I.Achremovą.
  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius