-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įkalintam vyrui žmona perdavė intymioje vietoje atsineštą telefoną

Š.m. liepos 21 d. apie 11.00 val. Marijampolės pataisos namuose buvo atlikta grįžusio po ilgalaikio pasimatymo nuteistojo A.A. bei jo turimų daiktų krata.
Mobilus telefonas
Mobilus telefonas / Kalėjimų departamento nuotr.

Kratos metu polietileniniame krepšyje padarytoje slėptuvėje buvo rastas paslėptas mobilaus ryšio telefonas, 2 SIM kortelės ir antgalis mobilaus ryšio telefonui krauti.

Pats nuteistasis paaiškino, kad rasti daiktai jam nepriklauso ir apie juos nieko nežinantis. Radus uždraustus nuteistiesiems turėti daiktus buvo sulaikyta ir nuteistojo žmona V.A., kuri po ilgalaikio pasimatymo laukė išvedama iš pataisos namų. Minėta pilietė prisipažino, kad uždraustus daiktus įnešė paslėpusi intymioje vietoje. Taip pat paaiškino, kad šiuos daiktus į pataisos namus prašė įnešti jos sutuoktinis.

Dėl šio įvykio pilietė V.A. perduota Marijampolės apskrities VPK pareigūnams dėl administracinės atsakomybės taikymo pagal Administracinės teisės pažeidimų kodekso 191 straipsnį (Neteisėtas perdavimas asmenims, laikomiems laisvės atėmimo vietose, sulaikytųjų sulaikymo vietose, arba neteisėtas medžiagų, dirbinių, daiktų ir reikmenų gavimas iš šių asmenų). Nuteistasis A.A. po pasimatymo taip pat sulaikytas. Bus sprendžiamas klausimas dėl drausminio poveikio priemonių už uždraustų nuteistiesiems daiktų įgijimą ir turėjimą taikymo.

Per šių metų liepos mėnesį Marijampolės pataisos namų pareigūnai išaiškino 6 atvejus, iš jų 3 ilgalaikių pasimatymų metu, kai nuteistųjų artimieji ar draugai įvairiais būdais bandė perduoti nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus.
 
2011 m. liepos 21 d. Kalėjimų departamento duomenimis, Marijampolės pataisos namuose terminuoto laisvės atėmimo bei arešto bausmes iš viso atlieka 1284 nuteisti asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius