Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkaušusio Utenos vicemero linksmybes nutraukė policija: politikas neigia, jog buvo neblaivus

Vakaras Vidų kaimo turizmo sodyboje vieninteliam Utenos mero pavaduotojui baigėsi miesto policijos komisariate. Ten Vidmantui Valinčiui buvo nustatytas lengvas 1,00 prom. girtumas. Pats vicemeras tai neigia ir aiškina, jog į komisariatą vyko savo noru, o pareigūnai jo blaivumo neva nė netikrino.
Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas
Asociatyvi iliustracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas sulaukė garbingų svečių. Tai – Utenos miesto vicemeras ir vienintelis mero pavaduotojas.

Tiesa, šįkart su policijos pareigūnais V.Valinčiui teko bendrauti ne savo noru. Jis buvo pristatytas į policijos komisariatą po pranešimo apie keliamą triukšmą Katlėriuose esančioje kaimo turizmo sodyboje.

Nors Vidų sodybos šeimininkė dievagojosi, jog „nei penktadienį, nei šeštadienį, nei sekmadienį“ policija nebuvo apsilankiusi nei pas ją, nei pas sodyboje buvusius svečius, pats V.Valinčius neneigia fakto, jog turėjo reikalų su policija, tačiau to per daug nesureikšmina.

Nereikėjo tikrintis blaivumo?

„Jokio įvykio ten nebuvo. Kaimynai kreipėsi į policiją dėl triukšmo po vidurnakčio. Atvažiavo policija, nuvažiavome kartu į komisariatą ir ten paaiškinau visą situaciją, kad čia yra miesto svečiai ir tiek“, – 15min sakė Utenos vicemeras.

V.Valinčius tikino, jog tą vakarą išgėrė vos keletą taurių vyno, todėl komisariate jam neva nė nereikėjo tikrintis blaivumo.

Tai patikrinti 15min teko kreiptis į Policijos departamento atstovą Ramūną Matonį, kadangi atsakymo iš Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato sulaukti nepavyko.

O R.Matonio pateikti faktai prieštarauja Utenos vicemero pasakojimui.

1,00 promilės girtumas

„Jis (Utenos vicemeras V.Valinčius – aut. past.) neturėjo su savimi jokio dokumento, todėl buvo pristatytas į komisariatą asmenybei nustatyti. Nustačius, kad jokių pažeidimų anksčiau nebuvo padaręs, jis buvo įspėtas“, – sakė R.Matonis.

Policijos pareigūnams V.Valinčiaus blaivumas sukėlė abejonių, todėl jam vis dėlto teko pasitikrinti alkotesteriu.

Juo Utenos vicemerui buvo nustatytas lengvas 1,00 prom. girtumas.

Policijos atstovo teigimu, nepaisant to, jog V.Valinčius buvo neblaivus, įspėti triukšmą kėlusį asmenį yra normali praktika, numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Kitaip tariant, už viešosios rimties trikdymą įkaušęs Utenos vicemeras galėjo būti nubaustas arba bauda iki aštuoniasdešimt šešių eurų arba įspėtas. Policijos pareigūnai vis dėlto pasirinko pastarąjį variantą ir šeštadienio naktį paleido neblaivų V.Valinčių.

Taip Utenos vicemeras išvengė viešai prieinamos policijos paros įvykių suvestinės.

V.Valinčius priklauso partijai „Lietuvos laisvės sąjunga“, o nuo 2014 m. liepos 12 d. jis eina ir partijos pirmininko pavaduotojo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius