Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki sąmonės netekimo pasigėręs vairuotojas važiavo per Vilnių nematydamas šviesoforų, o vienoje sankryžoje stabtelėjęs – „nulūžo“

Pilietiškai nusiteikęs vilnietis persekiojo ir bandė sustabdyti pavojingą „Audi 100“ vairuotoją, kol pastarasis tiesiog užmigo užvestame automobilyje.
Sulaikytas neblaivus vairuotojas
Sulaikytas neblaivus vairuotojas / Donato/15min.lt skaitytojo nuotr.

Trečiadienio popietę Vilniuje įkliuvo girtas vairuotojas. Jo gaudynių ir sulaikymo istorija – neįtikėtina. „Cirkas be pinigų“, – situaciją apibūdino vilnietis Donatas, tapęs visų įvykių liudininku ir iš pilietinės pareigos rizikavęs savo sveikata bei turtu, kad pakirstų kelių ereliui sparnus.

Pavojinga dramatiška situacija išsisprendė paprastai ir netgi komiškai – stabtelėjęs vienoje sankryžoje, vairuotojas „nulūžo“ užvestame automobilyje.

„Norėjau dar jį išbarti, bet nebuvo, ką barti – miegantis žmogus“, – portalui 15min.lt pasakojo Donatas.

Atvykę policijos patruliai be mandagybių pažadino vairuotoją ir liepė pūsti į tikrintuvą. Rezultatas – 2,83 promilės alkoholio (sunkus girtumas).

Portalo 15min.lt skaitytojas Donatas pasakojo, kad įtartinai judantį „Audi“ apie 15.20 val. pastebėjo sostinės Žirmūnų rajone, Tuskulėnų gatvėje. Vilnietis įtarė, kad vairuotojas neblaivus, todėl apie jį iškart pranešė Bendrojo pagalbos centro telefonu 112.

Įtarimai sustiprėjo, kai „Audi“ lyg valdomas aklo autopiloto pravažiavo dvi sankryžas degant raudonam šviesoforo signalui. „Vienoje sankryžoje jis pravažiavo per pusmetrį nuo kito automobilio, kitoje – gal per 20 centimentrų. Aš manau, kad jis net nematė, kas įvyko“, – svarstė 15min.lt pašnekovas.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Policija
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Policija

Matydamas, kad situacija nekontroliuojama, o veikti reikia greitai, Donatas aplenkė „Audi“ ir mėgino jį blokuoti.

„Lenkiau, stabdžiau jį signalizuodamas, bet tas vairuotojas į nieką nereagavo“, – minėjo vilnietis, pabrėžęs, kad lindo prieš pažeidėjo automobilį atsargiai, vengdamas avarijos.

Maždaug už 1,5 km, Verkių gatvėje ties 35-uoju numeriu pažymėtu pastatu, budrumo likučiai privertė „Audi“ vairuotoją sustoti mašinų eilės gale, išsirikiavusių prie sankryžos su Kareivių gatve. Tačiau šioje vietoje vyrą jėgos apleido – jis užsnūdo. Kai kiti vairuotojai sulaukė žalio šviesoforo signalo ir pajudėjo, kelių erelis liko saldžiai snausti užvestoje mašinoje.

Pastatęs mašiną taip, kad „Audi“ negalėtų važiuoti toliau, jei vairuotojas kartais pabustų, Donatas išlipo iš savo automobilio ir užgesino miegančiojo variklį.

Donato/15min.lt skaitytojo nuotr./Sulaikytas neblaivus vairuotojas
Donato/15min.lt skaitytojo nuotr./Neblaivus vairuotojas

Prie snaudžiančiojo kurį laiką pabudėjęs Donatas sulaukė kelių policijos patrulių, parašė pareigūnams paaiškinimą apie įvykio aplinkybes ir tada pagaliau galėjo vykti tvarkyti savo reikalų.

Tuo tarpu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viešųjų ryšių poskyryje 15min.lt žurnalistai sužinojo, kad ši istorija turėjo tęsinį. Už KET pažeidimą sulaikytas vairuotojas ėmė keiktis, įžeidinėti pareigūnus. Įspėjimų nutraukti šiuos neteisėtus veiksmus įtariamasis neklausė, todėl 16.12 val. buvo pristatytas į 1-ąjį policijos komisariatą.

Už išpuolį prieš policininkus vairuotojui gali būti iškelta atskira byla, tuo tarpu dėl šurkščių KET pažeidimų vilnietis bus baudžiamas administracine tvarka, nuobaudą skirs teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius