Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkliuvo narkotikų platintojų grupuotė su vadeiva

Klaipėdos pareigūnai baigė 2 ikiteisminius tyrimus dėl Klaipėdos apskrityje veikusios organizuotos nusikalstamos grupuotės.
Klaipėdoje buvo sulaikyta narkotikus platinusi grupuotė.
Klaipėdoje buvo sulaikyta narkotikus platinusi grupuotė. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Temos: 1 Narkotikai

Prieš teismą stos 15 asmenų, tarp kurių – grupuotės lyderis, aktyvūs grupuotės nariai bei kiti su grupuote susiję narkotinių (psichotropinių) medžiagų platintojai, kurie buvo sulaikyti 2010 m. gruodį per kelias dienas trukusią įtariamųjų sulaikymo operaciją.

Kaltininkams inkriminuojamos iš viso 43 su neteisėta narkotinių (psichotropinių) medžiagų apyvarta susijusios nusikalstamos veikos, taip pat ir šių medžiagų platinimas organizuotoje grupėje, jų platinimas nepilnamečiams, vaiko įtraukimas į nusikalstamą veiką, neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais bei kt.

Įtariama, kad nusikalstamą grupuotę Klaipėdos miesto gyvenamojo rajono, ankstesnės nusikalstamos veikos bei pažinčių pagrindu subūrė anksčiau kelis kartus teistas, 2009 m. gruodžio mėn. pradžioje iš pataisos namų lygtinai paleistas klaipėdietis, jam talkino taip pat teisti bendrininkai bei nepilnametis sūnus.

Taip pat įtariama, kad grupės nariai Klaipėdos mieste organizavo ir kontroliavo narkotinės medžiagos – heroino platinimo tinklą, platino šias medžiagas dideliais kiekiais.

Grupuotės atžvilgiu atliktas sudėtingas ir ilgai trukęs tyrimas. Teisėsaugininkai kaltininkų nusikalstamus veiksmus dokumentavo naudodami slapto pobūdžio, didelio profesionalumo pareikalavusius tyrimo veiksmus. Sulaikyti kaltininkus uostamiesčio teisėsaugininkams padėjo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

5 grupuotės nariai, tarp jų ir lyderis, iki šiol suimti, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Baudžiamasis kodeksas už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.

Šios nusikalstamos veikos padarymas organizuotoje grupėje sunkina kaltininkų baudžiamąją 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius