-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmonių grupė „Alita“ neišvengs ginčo Užsienio prekybos arbitražo teisme dėl žalos atlyginimo 234 milijonų sumai

Lapkričio 22 dieną Užsienio prekybos arbitražo teismas prie Serbijos prekybos ir pramonės rūmų atmetė Įmonių grupės „Alita“ pareiškimą dėl arbitražo jurisdikcijos nepripažinimo ir patenkino Serbijos Respublikos privatizavimo agentūros prašymą nagrinėti ginčą dėl 234 milijonų litų žalos priteisimo Privatizavimo agentūros naudai iš Įmonių grupės „Alita“.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Serbija Alita, AB

Užsienio prekybos arbitražo teismui priėmus sprendimą priteisti 234 milijonų litų dydžio žalos atlyginimą, sprendimas pagal Niujorko konvencijos nuostatas bus privaloma tvarka vykdytinas Lietuvoje.

Ginčas dėl atsakomybės Įmonių grupei „Alita“ taikymo už AB „Alita“ įsipareigojimus prasidėjo 2011 m. rugsėjo mėnesį, kai Serbijos Respublikos privatizavimo agentūrai tapo žinoma, kad 2010 m. spalio mėnesį AB „Alita“ įvykdė reorganizavimą atskyrimo būdu įsteigiant Įmonių grupę „Alita“, dėl kurios buvo perleistas Įmonių grupei „Alita“ ilgalaikis turtas, intelektinė nuosavybė, darbuotojai, 27 milijonų dydžio įstatinis kapitalas, o visi skoliniai įsipareigojimai Serbijos Respublikos privatizavimo agentūros naudai liko AB „Alita“, kuri pakeitė pavadinimą į „ALT Investicijos“ ir bankrutavo.

Įmonių grupė „Alita“ neigė Užsienio prekybos arbitražo teismo prie Serbijos prekybos ir pramonės rūmų jurisdikciją motyvuodama tuo, kad nėra sudariusi sutarties dėl Serbijos alaus daryklos „Beogradska industrija piva“ privatizavimo. Vis dėlto arbitražo teismas laikėsi pozicijos, kad Įmonių grupei „Alita“ yra taikomas susitarimas, sudarytas tarp AB „Alita“ ir Serbijos Respublikos privatizavimo agentūros.

Arbitražo byloje ginčas yra dėl galimai įvykdytų Serbijos alaus daryklos „Beogradska industrija piva“ privatizavimo pažeidimų – alaus daryklos nekilnojamojo turto įkeitimo, priverstinio pardavimo, pareigos investuoti nevykdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius