Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Incidento Vilniaus autobuse liudininkė: plytgalis praskrido visai greta mano galvos, džiaugiuosi likusi gyva

Įžūlūs chuliganai tamsiose Vilniaus gatvių atkarpose akmenimis ir plytgaliais niokoja pravažiuojančius autobusus, tuo tarpu įtariamųjų policija nesugeba sučiupti. Po ketvirtadienio vakarą įvykusio vieno tokio incidento autobusu važiavusi moteris tvirtina tik per plauką likusi gyva.
Išdaužtas 36 maršruto autobuso stiklas
Išdaužtas 36 maršruto autobuso stiklas / Įvykio liudininkės nuotr.
Įvykio liudininkės nuotr./Išdaužtas 36 maršruto autobuso stiklas
Įvykio liudininkės nuotr./Išdaužtas 36 maršruto autobuso stiklas

Penktadienį į redakciją kreipėsi sostinės gyventoja, kuri papasakojo apie ketvirtadienio vakarą įvykusį incidentą 36 maršruto autobuse. Pasak moters, apie 22 val. ji važiavo namo autobusu, važiuojančiu maršrutu Žalgirio g.–Balsiai–Naujaneriai.

„Nuo Balsių prasideda visiškai nepašviestas kelio ruožas. Autobuse mes buvome trys keleiviai ir vairuotojas. Būtent neapšviestame kelio ruože ir pajutome smūgį, pažiro stiklai. Kažkas metė akmenį ir išdaužė autobuso stiklą visai greta sėdėjusio jaunuolio“, – pasakojo moteris.

Vairuotojas sustabdė autobusą, apie incidentą pranešė dispečerinei ir iškvietė policiją. Po kiek laiko dispečeriai vairuotojui patarė nuvežti keleivius (iki galinio autobuso sustojimo buvo likusios vos trys stotelės) ir grįžti atgal į įvykio vietą.

Įvykio liudininkės nuotr./Išdaužtas 36 maršruto autobuso stiklas
Įvykio liudininkės nuotr./Išdaužtas 36 maršruto autobuso stiklas

„Autobusas pajudėjo ir kažkas vėl metė plytgalį. Šį kartą plytgalis išmušė langą, praskrido visą saloną kiaurai ir išmušęs kitą langą išskriejo laukan. Tas plytgalis praskrido visai greta mano galvos, grįžusi namo iš plaukų rankiojausi šukes“, – susijaudinusi pasakojo moteris.

Pasak įvykio liudininkės, piktavaliai akmenis ir plytgalius mėtė tik į važiuojantį autobusą.

„Mes ten gal penkiolika minučių stovėjome, vaikščiojome aplink autobusą, buvo ramu. Vos pajudėjome, vėl kažkas metė akmenį“, – sakė moteris.

Įvykio liudininkės nuotr./Išdaužtas 36 maršruto autobuso stiklas
Įvykio liudininkės nuotr./Išdaužtas 36 maršruto autobuso stiklas

Keleivius iki galinės stotelės nuvežė netrukus privažiavęs kitas autobusas. Tuo tarpu priešais atvažiavusio dar vieno autobuso vairuotoja teigė, kad ir jos vairuojamą transporto priemonę kažkas apmėtė akmenimis.

Įvykio liudininkė teigia pasijutusi labai nesaugiai. Ji teigia, kad dar anksčiau autobuse šurmuliavo triukšminga jaunuolių kompanija. Neapsikentęs jų šėliojimo, vairuotojas jaunuolius išprašė laukan.

„Tikrai nežinau, ar čia tų jaunuolių draugai taip galėjo elgtis. Įvykis mane labai išgąsdino. Keista, kad savivaldybei nerūpi tokie neapšviesti kelio ruožai. Jei per brangu apšviesti visą gatvę, galėtų įrengti apšvietimą bent jau prie visuomeninio transporto stotelių. Nes dabar ten tamsu, nors į akį durk“, – sakė moteris.

Liudininkė savo telefonu nufotografavo suniokotą autobusą ir nuotraukas perdavė redakcijai.

Langus chuliganai daužo dažnai, tačiau jie visada spėja pabėgti

Vilniaus apskrities VPK atstovas Paulius Radvilavičius kurį laiką ieškojęs informacijos, vėliau patvirtino, kad tokio incidento būta.

„Įvykiu domisi Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai. Tačiau ikiteisminis tyrimas dar nėra pradėtas, tikslinamos įvykio aplinkybės. Iš karto po įvykio sulaikyti įtariamųjų pareigūnams nepavyko, tad iki šiol neaišku, kas taip pasielgė“, – 15min.lt žurnalistui sakė P.Radvilavičius.

Bendrovės „Vilniaus autobusai“ vadovas Gintaras Nakutis redakcijai teigė, kad apie ketvirtadienio incidentą jis dar nėra informuotas. Pasak vadovo, autobusus akmenimis chuliganai apmėto dažnai, tačiau įtariamųjų policija niekada nesuranda.

„Nieko naujo. Tai kasdienybė. Tokie incidentai nutinka nuolat, tačiau chuliganų niekas nesuranda. Vieną kartą buvo sulaikyti, bet tik todėl, kad vairuotojas pats sustabdęs autobusą juos sučiupo. Tai buvo vaikai, kurie nespėjo pabėgti“, – sakė G.Nakutis.

Bendrovės vadovas teigia, kad ypač dažnai Vilniaus autobusai akmenimis apmėtomi, kai Ukmergės g. kyla į kalną. Esą chuliganams būna labai patogu akmenis svaidyti nuo greta esančių kalvų.

G.Nakutis negalėjo konkrečiai pasakyti, kokių finansinių nuostolių patyrė jo vadovaujama bendrovė dėl išdaužytų autobuso langų.

„Nepigūs tie stiklai. Tačiau reikia žiūrėti, kokie konkrečiai išdaužti. Paprasto stiklo kaina siekia 250–350 litų. Tačiau autobusuose būna ir dvigubi stiklai. Vieno dvigubo stiklo kaina siekia apie tūkstantį litų“, – sakė G.Nakutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius