Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos pilietis nuteistas už Seimo nario socialdemokrato Juliaus Sabatausko šeimos terorizavimą

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu Indijos pilietis Rohitas Datta pripažintas kaltu dėl grasinimų nužudyti Seimo narį, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką Julių Sabatauską, jo žmoną bei dvi dukras. Viena iš jų nuo indo yra susilaukusi dukters.
Julius Sabatauskas
Julius Sabatauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nuo 2012 m. spalio 19 d. iki 2013 m. rugsėjo 18 d. indas išsiuntė Seimo nario Juliaus Sabatausko šeimos nariams per 500 žinučių, tarp jų ir bauginančio pobūdžio.

Vilniaus apylinkės teismo duomenimis, Londone gyvenančiam 29-erių R. Datta skirta 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Kadangi R. Datta Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime teismo nuosprendžio laukė nuo praėjusių metų rugsėjo, todėl už grotų jam beliko praleisti tris mėnesius.

Teismas rėmėsi J.Sabatausko šeimos narių: žmonos Stanislavos bei dukterų Julitos, kuri nuo R.Datta yra susilaukusi dukters, bei Birutės parodymais, protokoluose užfiksuotų žinučių gausa ir jų turiniu, nukentėjusiesiems priklausančių telefonų išklotinėmis.

„R.D. skambučiai iš įvairių telefono numerių, siųstų žinučių nukentėjusiesiems turinys, jų kiekis, intensyvumas, nusikalstamų veiksmų trukmė patvirtina, jog tai sukėlė nukentėjusiesiems pastovią baimę, nerimą, vertė juos jaustis nesaugiai. Kaltinamasis, rašydamas grasinančio pobūdžio ir baimę keliančias SMS žinutes visiems šeimos nariams siekė juos bauginti. Teismas, skirdamas laisvės atėmimo bausmę atsižvelgė į tai, kad jis padarė keturias nusikalstamas veikas, už kurias įstatymas be alternatyvų numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų. Kaltinamasis jau buvo teistas už analogišką veiką (grasinimus nužudyti ir sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą), jokių išvadų nepadarė, jo nusikalstami veiksmai tik suintensyvėjo“, – rašoma Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešime.

Nustatant laisvės atėmimo bausmės trukmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis dirba Anglijoje, charakterizuojamas teigiamai, savo noru atlygino dalį neturtinės žalos vienai iš nukentėjusiųjų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius