Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Infiniti“ vairuotojas teismą tikino buvęs toks girtas, kad tikrai nepajėgtų valdyti visureigio

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) išnagrinėjo skandalingojo notaro Ernesto Aleksonio skundą dėl nutarimo, kuriuo iš jo konfiskuojamas prabangusis automobilis.
Automobilis pusnyje
Automobilis pusnyje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 „Infiniti“

Pirmadienį LVAT teisėjų kolegija išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje E.Aleksonis skundžia žemesnės instancijos teismo nutarimą už vairavimą visiškai neblaiviam atimti iš jo visureigį „Infiniti FX 35“, o jį patį 25 paroms patupdyti į areštinę.

Vilniaus 2-ajame apylinkės teisme E.Aleksonio gynyba buvo paremta tuo, kad jis buvo tik „Infiniti“ keleivis, o visureigį vairavo nepažįstamasis, notaro draugų paprašytas parvežti mašinos savininką namo.

Šios dienos LVAT posėdyje E.Aleksonis pareiškė buvęs toks girtas, kad tikrai būtų nepajėgęs vairuoti savojo visureigio. „Kur tokios būklės vairuoti automobilį?!“ – E.Aleksonis Temidės tarnams siūlė prisiminti, kad po įvykio sostinės plovykloje jam buvo nustatytas sunkus – net 3,28 promilės – girtumas. Vienam iš teisėjų replikavus, jog galbūt E.Aleksonis dėl girtumo neprisimena, kad vairavo, (ne)vairuotojas nuleido galvą ir nedrąsiai ištarė: „Prisimenu, nevairavau...“

Tiki, kad įrodė savo versiją

Kaip jau ne sykį pasakojo 15min.lt, skandalingojo notaro visureigis pernai prieš pat Naujuosius metus nuslydo į pusnį prie plovyklos sostinės Kauno gatvėje, o E.Aleksonis rastas jame besiilsintis.

„Policijos pareigūnai surašė protokolą, kad vairavau automobilį, remdamiesi vieno liudytojo parodymais, kurie buvo surašyti per įvykį. Bet teisme pats tas liudytojas pareiškė nematęs, kas vairavo! Tai, ką jis surašė, jam diktavo policininkai“, – LVAT teisėjus tikino E.Aleksonis.

Vairuotojas kartojo paprasčiausiai sėdėjęs automobilyje. Jis tikino, kad bendraudamas su pareigūnais dėl nieko neprieštaravo, pasirašė visur, kur buvo liepta.

E.Aleksonis teisinosi ir dėl to, kad nepateikė poreigūnams dokumentų. Juos visus esą išsinešė visureigį vairavęs asmuo. „Tas vairuotojas gal išsigando, kad įvažiavo į pusnį?“ – posėdžio metu svarstė notaras.

„O jums tas vairuotojas pažįstamas?“ – teisėjai klausė E.Aleksonio. Atsakymas buvo neigiamas.

Teisėjai citavo vilniečio Kęstučio L. paaiškinimą, kuriame teigiama, kad jis buvo plovykloje ir matė, kaip visureigiu „Infiniti“ į pusnį įvažiavo ir netrukus mašinoje prisnūdo apie 30 metų vyras, kaip paaiškėjo vėliau, E.Aleksonis.

„Teisme jis ne taip sakė“, – savosios versijos laikė (ne)vairuotojas.

Teismas E.Aleksonio paprašė prisiminti, kiek sykių jau iki šios įstorijos jis buvo įkliuvęs kelyje neblaivus, vyras atsakė, kad du, tačiau tikino, jog tai nieko nereiškia.

„Prašau atsižvelgti į tai, kad kiekvienas atvejis yra skirtingas. Negalime susidaryti išankstinės nuomonės“, – aiškino notaras.

Posėdžio pabaigoje jis pakartojo prašantis tenkinti jo skundą ir panaikinti žemesnės instancijos teismo nutarimą, kuriuo konfiskuojamas visureigis. „Jei aš jums neįrodžiau, kad nevairavau, nežinau tada...“ – atsisveikindamas su teisėjais atsiduso E.Aleksonis.

LVAT teisėjų kolegija, kurią sudaro Roma Sabina Alimienė (pirmininkė), Ričardas Piličiauskas (pranešėjas) ir Antanas Ablingis, verdiktą šioje byloje skelbs po dešimties dienų.

Ministras atleido iš pareigų

Kaip žinoma, pastaruoju metu metu E.Aleksonis neišbrido iš skandalų, jam nesisekė nei darbe, nei po darbo, nei teismuose (žr. susijusius straipsnius). Prieš du mėnesius teisingumo ministras Remigijus Šimašius atleido notarą E.Aleksonį iš pareigų. 

Ministras E.Aleksonio atleidimo iš notaro pareigų įsakymą pasirašė įsigaliojus Vilniaus apygardos teismo sprendimui, kuriuo nuspręsta netenkinti E.Aleksonio skundo dėl Notarų garbės teismo 2008 m. balandžio 11 d. sprendimo panaikinimo.

Notarų garbės teismas buvo pasiūlęs atleisti E.Aleksonį iš notaro pareigų dėl dar 2008 m. kovo 11 d. įvykusio incidento, kai įtariamai neblaivus notaras nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo į kelkraštį.

Po šio įvykio E.Aleksoniui buvo iškeltos dar trys drausmės bylos už vairavimą išgėrus bei esant neblaiviam darbe. Prasidėjus šiai pažeidimų virtinei teisingumo ministras sustabdė E.Aleksonio įgaliojimus, kad notaras negalėtų faktiškai vykdyti veiklos, tačiau negalėjo jo atleisti, nes notaras teismui buvo apskundęs visus sprendimus atleisti iš einamų pareigų.

E.Aleksonis penkerius metus negalės eiti notaro pareigų ir dirbti kito darbo, kuriam atlikti keliami nepriekaištingos reputacijos reikalavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius