Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investicijos į bitkoinus joniškietei sugriovė gyvenimą: vietoj pažadėtų turtų – šimtatūkstantinės skolos

Ilgus metus Žagarės regioninio parko apskaitininke dirbusios Sondros gyvenimas sugriuvo per kelis mėnesius, kai ji susidomėjo investicijomis į kriptovaliutas. Moteris ne tik prarado visas santaupas, įklimpo į didžiules skolas, tačiau ir iš darbovietės apgaule pasisavino daugiau nei 100 tūkst. eurų. Tik jau po visko ji suprato, kad išties beveik 200 tūkst. eurų ji atidavė sukčiams, o ne pelningai investavo į bitkoinus.
Kriptovaliutos
Kriptovaliutos / „Scanpix“ nuotr.

„Tai, ką padariau, sugriovė mano gyvenimą, kvailai papuoliau į aferistų pinkles, – stojusi prieš teismą kalbėjo Sondra. – Įkliuvau per savo naivumą, pati esu kalta. Labai atsiprašau, kad darbdaviui pridariau tokių problemų.“

Pavyzdingai daugybę metų Žagarės regioniniame parke dirbusi moteris buvo užsitarnavusi kolegų pasitikėjimą ir pagarbą.

Ne kartą už pavyzdingą darbą ji apdovanota, štai Joniškio meras jai įteikė padėkos raštą už svarų indėlį ir geranorišką pagalbą rengiant tradicinį Žagarės vyšnių festivalį, o užpernai aplinkos apsaugos ministras Kęstutis Mažeika ją skatino už idėjas, supratingą ir jautrią bendrystę.

Suviliojo reklama

Tačiau Sondros gyvenime viskas apsivertė aukštyn kojomis, kai ji 2019 metų balandį internete pamatė reklamą, siūlančią investuoti į bitkoinus.

Moteris pasidomėjo, kas tai yra, ir įsitikinusi, kad viskas legalu ir uždirbti tikrai įmanoma, užsiregistravo praturtėti siūlančiame puslapyje.

„Balandžio viduryje man paskambino žmogus, paklausė, ar esu anksčiau prekiavusi bitkoinais. Atsakiau, kad ne, jis man paaiškino, kad yra galimybė užsidirbti, jis gali mane pamokyti, viskas yra legalu“, – savo pirmąją pažintį su kriptovaliutomis prisiminė ji.

Iš pradžių Sondra abejojo, ar tikrai verta veltis į šiuos reikalus, tačiau ją pradėjo atakuoti skambučiais rusakalbiai žmonės.

„Tuo metu darbe dariau finansines metines ataskaitas, sakiau, kad neturiu laiko, ir trumpam jie mane paliko ramybėje. Bet gegužės pabaigoje vėl paskambino, sakė, kad grįžo iš kursų Amerikoje, bitkoinas dabar labai kyla ir dabar yra pati geriausia proga užsidirbti. Visus 25 metus gyvenau iš atlyginimo ir pagalvojau, kodėl gi ne. Pradėjau bendrauti toliau“, – pirmąsias sukčių viliones prisiminė moteris.

Moteris tikėjosi šiek tiek užsidirbti, o pinigus skirti sūnaus mokslams ir ateičiai. Iš pradžių ji pervedė 250 eurų ir buvo pamokyta, kaip prekiauti tarptautinėje biržoje bitkoinais.

„Būdama finansininke daugmaž supratau visą tą eigą ir sėkmingai suprekiavau iki 60 tūkst. eurų“, – prisiminė ji.

Tačiau išties ji sukčių platformoje matė tik fiktyvius skaičius ir buvo vedžiojama už nosies. Įtikėjusi, kad praturtėjo, moteris aferistams suteikė galimybę per „Anydesk“ programėlę patiems prisijungti ir valdyti jos kompiuterį bei banko sąskaitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius