Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš areštinės paleisti visi per gėjų eitynes sulaikyti asmenys, šešiems gresia baudžiamoji atsakomybė

Per gėjų eitynes šeštadienį dėl įvairių pažeidimų iš viso buvo sulaikyta 18 asmenų, BNS patikslino policija. Trys iš jų buvo uždaryti parai į areštinę, šešiems pradėtas baudžiamasis persekiojimas.
Gėjų eitynių priešininkai
Gėjų eitynių priešininkai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, dauguma sulaikyti dėl administracinių pažeidimų, devyni – dėl alkoholio vartojimo viešoje vietoje.

Tačiau šešiems pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo įžūliais veiksmais, grasinimais, patyčiomis demonstravus nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdžius visuomenės rimtį, dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, šaudmenimis ir dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu.

Už šiuos nusikaltimus baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

„Į areštinę dėl Baudžiamajame kodekse numatytų teisės pažeidimų buvo uždaryti 3 asmenys. Ten jie išbuvo iki sekmadienio 13–14 valandos ir buvo paleisti. Dar du asmenys nebuvo vežami į areštinę. Užpildžius sulaikymo protokolus ir pareiškus įtarimus, jie išleisti namo jau eitynėms pasibaigus“, – pirmadienį BNS informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato specialistas Paulius Radvilavičius.

Policija dar neapsisprendė, kaip kvalifikuos Seimo narių Petro Gražulio ir Kazimiero Uokos elgesį.

„Vilniaus miesto 1-ajame policijos komisariate atliekamas tyrimas, renkama ir vertinama visa medžiaga. Bus sprendžiama dėl tolesnių veiksmų“, – BNS sakė P.Radvilavičius.

Šeštadienį, tuoj po eitynių, Vilniaus policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas žurnalistams sakė prašysiąs, kad P.Gražulis ir K.Uoka būtų patraukti administracinėn atsakomybėn dėl riaušių kurstymo.

Per seksualinių mažumų eitynes šeštadienį Vilniuje nukentėjo du policijos pareigūnai. Jie abu sužeisti lengvai.

Renginio metu tvarką iš viso prižiūrėjo iki 500 policijos pareigūnų. Pirmosiose Lietuvoje seksualinių mažumų eitynėse dalyvavo apie 350 žmonių, o griežtai saugomoje teritorijoje juos pasitiko apie 1 000 protestuotojų, kurie sakė esą prieš „homoseksualizmo propagandą“. Vienas protestuotojas įžeidžiamus šūkius seksualinių mažumų atstovams šūkavo iš valties upėje.

Pirmąkart Lietuvoje surengtos seksualinių mažumų eitynės sulaukė prieštaringų visuomenės  vertinimų. Teismo sprendimu jos iš pradžių buvo uždraustos, bet vėliau Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas vis dėlto leido eitynes. Apklausos rodo, kad eitynėms nepritaria trys ketvirtadaliais šalies gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius