Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš avarijos pasišalinęs Tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas Julius Panka pripažįsta kaltinimus dėl eismo įvykio: „Prieš kovo 11-osios eitynes buvo daug darbo ir streso!“

Vilniaus miesto apylinkės teismas ruošiasi nagrinėti bylą, kurioje Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas Julius Panka kaltinamas dėl avarijos ir pasišalinimo iš įvykio vietos.
Julius Panka
Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos lyderis Julius Panka teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bylos duomenimis, dar 2013 metų kovo 5 d. popietę Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) pirmininkas Julius Panka (gim. 1979 m.) sostinės Kareivių gatvėje, mašinų stovėjimo aikštelėje, vairuodamas mikroautobusą kliudė kitą automobilį, jį apgadino, tačiau pasišalino iš įvykio vietos.

Dėl šios avarijos J.Pankai gresia bauda nuo 3 000 litų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo trejų metų.

LTJS vadovas neneigia galėjęs padaryti avariją, tačiau tikina jos nepajutęs ir tikisi įrodyti neturėjęs tyčios pasišalinti iš įvykio vietos.

„Prieš kovo 11-osios eitynes buvo daug darbo ir streso,“ – portalui 15min.lt trečiadienio rytą teisme sakė J.Panka.

Jis kartojo nesijaučiantis kaltas, tačiau atsakomybės nesikratė: „Žioplumas irgi yra iš dalies kaltė.“

Įtemptas metas prieš kovo 11-ąją

15min.lt primena, kad praėjusį pavasarį J.Pankos vadovaujama LTJS buvo įsivėlusi į tikrą karą su Vilniaus savivaldybe, nes valdžia neleido Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga rengti prieštaringai vertinamų patriotinių eitynių sostinės Gedimino prospekte (žr. susijusius straipsnius).

J.Panka tuo metu buvo visuomenės ir žiniasklaidos centre, mat visus labai domino, ar skustagalviai ir kiti patriotai gali žygiuoti pagrindine Vilniaus gatve nelegaliai.

Lemtingą dieną, antradienį, J.Panka buvo pakviestas į TV3 būstinę, kur davė interviu tiesioginiame televizijos eteryje. Po to jis sėdo vairuoti įmonei priklausančio mikroautobuso ir išvyko darbo reikalais.

J.Pankos sukeltą avariją ir vairuotojo pasišalinimą iš įvykio vietos matė vienas žmogus, „Opel Astra“ šeimininkui paliktame raštelyje paprašęs atlygio už turimą informaciją.

Po kelių dienų vairuotojas buvo iškviestas į kelių policiją. Kovo 8 d. J.Pankai pranešta, kad jis įtariamas padaręs avariją ir pasišalinęs iš įvykio vietos. Pareigūnai išklausė vairuotojo paaiškinimų.

Išgėręs nebuvo, draudimus turėjo

J.Panka neneigia, kad galėjo kliudyti aikštelėje stovėjusį automobilį „Opel Astra“. LTJS vadovas kartojo, kad įtemptu laikotarpiu buvo labai užimtas, dažnai būdavo neišsimiegojęs.

„Tikrai galėjau kliudyti“, – kaltės dėl avarijos nesikrato J.Panka, juolab įvykio vietoje buvo rasti keli mikroautobuso rato varžtų dangteliai, kurių ir jis pats pasigedo.

Tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas kategoriškai neigia tik įtarimą, kad jis sąmoningai išvažiavo iš avarijos vietos, žinodamas apie įvykį, bet siekdamas išvengti atsakomybės.

Pasak J.Pankos, neįmanoma, kad tądien jis buvo išgėręs – neblaiviam jam nebūtų leista nei vairuoti įmonės transporto, nei kalbėti per televiziją. Be to, J.Panka turėjo vairuotojo pažymėjimą, buvo apsidraudęs tiek privalomuoju civilinės atsakomybės, tiek kasko draudimu.

Teigiama, kad J.Pankos sukeltą avariją ir vairuotojo pasišalinimą iš įvykio vietos matė vienas žmogus. Liudininkas „Opel Astra“ šeimininkui paliko tokio turinio raštelį: „Mėgstu Jack Daniel's ir mačiau eismo įvykį...“

Bijo bylos politizavimo

J.Panka jau turėjo progą pabendrauti ir su nukentėjusiuoju „Opel Astra“ savininku. Šis vilnietis avarijos kaltininko atžvilgiu nusiteikęs geranoriškai, tik siekia gauti draudimo išmoką už mašinos apgadinimus. Pasak J.Pankos, žala nėra didelė – buvo apibrozdintas ir šiek tiek atsiknojo automobilio bamperis. „Aš su medvaržčiu priveržiau ir važinėju“, – tokią iš „Opel Astra“ šeimininko girdėtą frazę atsimena J.Panka.

J.Pankai dėl šios avarijos iškeltos bylos šį trečiadienio rytą Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėti nebuvo galimybės – susirgo teisėjas Olegas Zaicevas. Posėdis atidėtas iki spalio 15 d.

„Norėtųsi, kad byla nebūtų politizuota. Tikiuosi objektyvaus teismo sprendimo“, – kalbėjo J.Panka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius