Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš degančio buto Vilniuje ugniagesiai išgelbėjo katiną

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 11 gaisrų bei atliko 18 gelbėjimo darbų. Gaisruose aukų pavyko išvengti.
Ugniagesiai Vilniuje antradienį gesino gaisrą
Ugniagesiai Vilniuje antradienį gesino gaisrą / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Apie 4.46 val. buvo gautas pranešimas, kad Šilalės rajone, Pajūrio miestelyje, Ateities gatvėje,  dega  ūkinis pastatas. Jį sudarė mūrinis tvartas ir medinis priestatas, priklausantis keliems savininkams. Ugniagesiams  šiame gaisre nuo ugnies pavyko apsaugoti netoli esantį kitą tvartą bei už 5 metrų stovinį garažą. Iš priestato buvo išstumtas motociklas, išneštos dvi 20 litrų kuro talpyklos.

Gesinant šį gaisrą, vanduo buvo gabenamas iš dirbtinio vandens šaltinio, esančio už  daugiau kaip 2 km.  Gaisro metu sudegė  per 170 kv. m  pastato stogo, priestatas, jame buvę daiktai, lentos ir malkos.  Šį gaisrą gesino 14 ugniagesių. Jam gesinti buvo pasitelktos 6 automobilinės cisternos.  Spėjama, kad gaisras kilo dėl trumpo elektros jungimosi.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Apie 6.46 val. ugniagesiai  gesino gaisrą  Rokiškyje, Laisvės gatvėje,  daugiabučio gyvenamojo namo rūsyje.  Jame esančiame sandėliuke degė sukrauti daiktai. Manoma, kad šį gaisrą sukėlė neatsargus žmogaus elgesys. Jo metu apdegė  ten buvę daiktai, aprūko rūsio sienos.

Apie 17.36 val. ugniagesiai skubėjo gesinti Varėnos rajone, kelyje Vilnius–Gardinas degančio automobilio „VW Passat“. Atvykus gelbėtojams, automobilis jau degė atvira liepsna. Ugnis visiškai suniokojo automobilį. Įvykis tiriamas.

Apie 18.08 val. buvo gautas pranešimas, kad Kauno mieste, Radastų gatvėje, 2-jų aukštų apleistame mūriniame pastate dviejose vietose dega šiukšlės. Gaisras užgesintas. Šis  įvykis taip pat tiriamas.

Bendruoju pagalbos telefonu apie 19.54 val. pranešta apie Vilniaus mieste, Volungės gatvėje kilusį gaisrą. Ugnis įsiplieskė  viename iš daugiabučio namo butų.  Atvykus ugniagesiams, iš jo rūko juodi dūmai. Iš degančio buto jie išnešė katiną. Nuo degančios lovos  išdegė kambarys, aprūko  butas. Patikrinti kaimyniniai butai, išvėdinta laiptinė.

Apie 22 val. Prienų rajone, kelyje Alytus–Kaunas degė lengvasis automobilis „Audi A8“. Gaisras kilo dėl  elektros instaliacijos gedimo. Išdegė automobilio variklio skyrius, nuo karščio  suskilo priekinis stiklas, apsilydė automobilio stogas.  

Apie 7.28 val. gautas pranešimas, kad Šakių rajone, kelyje Šakiai–Kudrikos Naumiestis apvirto automobilis, kuriame yra prispaustų žmonių. Atvykus buvo rastas apvirtęs automobilis „Peugeot 206“. Tiesa, žmonių jame jau nebuvo. Jie buvo perduoti greitosios medicinos pagalbos medikams. Ugniagesiai surinko išsiliejusius teršalus. Panaudoję buksyravimo lyną automobilį atvertė ir ištempė ant  kelio.

Apie 11.18 val. gautas pranešimas, kad  Kazlų Rūdos savivaldybėje Antanavo kaime nuo kelio nuslydo automobilis, kuriame yra mažamečių vaikų. Panaudojus buksyravimo lyną automobilis „Toyota Avensis“ buvo ištrauktas. Traukti  iš pusnies „Subaru Forester“ automobilį ugniagesiams taip pat teko ir Molėtų rajone Videniškių kaime. Jame irgi buvo mažamečių vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius