Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Iš Dieveniškių kilpos Šalčininkų link vykęs „Kia Shuma“ vairuotojas pateko į pareigūnų spąstus

Trakų rajono gyventojo automobilio slėptuvėse pasieniečiai rado tūkstančius pakelių cigarečių. Prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą Šalčininkų rajone VSAT pareigūnai sulaikė Trakų rajono gyventoją, automobilio slėptuvėse vežusį beveik 3 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Vyrui gresia tūkstantinė bauda ir mašinos konfiskavimas.
„Kia Shuma“, kuris buvo paverstas kontrabandos slėptuve
„Kia Shuma“, kuris buvo paverstas kontrabandos slėptuve / VSAT nuotr.

Sekmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai patikrino iš Dieveniškių kilpos Šalčininkų link vykusį automobilį „Kia Shuma“ lietuviškais valstybiniais registracijos. Šis pasienio su Baltarusija ruožu Šalčininkų rajone einantis kelias Dieveniškės – Šalčininkai yra vienintelis, kuriuo galima įvažiuoti ir išvažiuoti iš Dieveniškių kilpos, supamos Baltarusijos teritorijos.

Prie vairo sėdėjęs 27 metų Trakų rajono gyventojas VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus, tačiau tikrinimą vykdžiusiems pasieniečiams kilo įtarimų, kad mašina gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Automobilį pasieniečiai apžiūrėjo G.Žagunio užkardoje. Čia paaiškėjo, kad transporto priemonėje yra dvi slėptuvės. Vieną jų VSAT pareigūnai aptiko už galinio bamperio, kitą – galinėje mašinos dalyje, tarp keleivių sėdynės ir degalų bako. Į čia esančias ertmes iš viso buvo sugrūsta 2990 pakelių cigarečių „NZ Gold Superslims“ ir „Minsk Superslims“. Rūkalai buvo pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

„Kia Shuma“ ir ja gabenti rūkalai saugomi G.Žagunio užkardoje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną.

Po apklausos Trakų rajono gyventoją VSAT pareigūnai paleido. Jis birželio pabaigoje privalės atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą. Vyrui už padarytą pažeidimą gresia bauda nuo 2 896 iki 5 792 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti jo automobilį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius